Foto: anpet2000, Bigstock

To børnehavebørn vinder iværksætterkonkurrence. Finansrådet begejstret over, at børnene i en ung alder stifter bekendtskab med virkelighedens krav.

I går blev Victor og Emma fra Børnehaven Solsikken udråbt som vindere af den nationale finale i European Business Game (EBG), der er en international iværksætterkonkurrence for børnehavebørn.

Vinderidéen er en lille plasticmølle, der kører rundt, når man skovler sand i den. Den er koblet op til energinettet. De små møller vil potentielt kunne forsyne landets børnehaver med bæredygtig energi. Møllen bemandes på skift af Radiserne, Krudtuglerne og Solsikkerne, som er de tre forskellige stuer i Børnehaven Solsikken.

”Har vi rigtig vindet? Hvor er det sejt,” siger Emma, mens hun prøver at få flyverdragt på og komme ud på legepladsen.

Iværksætter i fremtiden
Formålet med konkurrencen er, at de unge gennem en kombination af en konkret forretningsplanlægning, et internationalt krav og konkurrencemomentet får mulighed for både holdningsmæssigt og praktisk at opleve de udfordringer, der findes i erhvervslivet samt lære, at livet i en virksomhed er præget af konstante forandringer.

Direktør i Finansrådet, Ulrik Nødgaard, er ikke i tvivl om, at konkurrencen har stor betydning for iværksætteriets fremtid i Danmark.

”Iværksætteri er vigtigt for samfundet og for samfundsøkonomien. EBG øger interessen og evnen til at være iværksætter, og det er også godt, at man i en ung alder kan stifte bekendtskab med erhvervslivet. Desuden er det en god læreform i erhvervsøkonomi, og de unge bliver mere engageret, når de arbejder med et konkret projekt,” siger han.

Iværksættereventyret kun lige begyndt
For de to vindere fra Børnehaven Solsikken er iværksættereventyret også kun lige begyndt.

”Jeg har findet en bold. Emma må ikke få den,” siger Victor.

“Jo, jeg må, Victor er dum!” svarer Emma.

“Det er netop dén kreative dynamik, der skal sikre iværksætterduoen succes i den europæiske finale af EBG i sommeren 2018,” siger Ulrik Nødgaard begejstret.