Foto: S. Juhl, Wikipedia

Foto: S. Juhl, Wikipedia

I går afslørede Politikens Bo Lidegaard, at Pia Kjærsgaard bliver ny satire- og ytringsfrihedsredaktør på avisen. Hun skal skabe mangfoldighed og konsistens i avisens linje over for satirefordømmelse og undskyldninger.

Det var en nyhed af de mere overraskende, som Politikens chefredaktør mandag eftermiddag kunne annoncere. I dag indtræder tidligere formand for Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard, som nyeste medlem af Politikens lederkollegium med satirefordømmelse og undskyldninger som sit resortområde. Men ifølge chefredaktøren er hun slet ikke så overraskende en tilføjelse til avisen, som man måske skulle tro.

Meget imponeret over Pia
“Selvfølgelig er der forskelle, men på det seneste er de blevet langt mindre,” forklarer chefredaktør Bo Lidegaard, som blev “meget imponeret” over at se, hvordan Pia Kjærsgaard krævede en engelsk satiretegning både trukket tilbage og undskyldt, hvilket flere medier, heriblandt RokokoPosten, tidligere har omtalt.

“Det kunne jeg simpelthen ikke have gjort bedre selv, selvom jeg af forskellige grunde ikke lige havde tid til at forholde mig til, hvorvidt den engelske satiretegning var krænkende over for en sårbar minoritet på europæisk plan,” siger chefredaktøren og tilføjer, at det jo så var heldigt, at Pia Kjærsgaard kunne.

Elsker mangfoldighed
“Da vi er store tilhængere af både integration og mangfoldighed her på avisen, var det helt oplagt at få Pia Kjærsgaard ombord, da det blev klart, at hun deler avisens hævdvundne modstand mod krænkende satiretegninger og kærlighed til undskyldninger,” fortsætter Bo Lidegaard.

Pia Kjærsgaard fortæller, at hun ser meget frem til at sætte sit præg på Politikens redaktionelle linje.

“Selv er jeg primært modstander af kosmopolitiske engelske satiretegninger i venstreorienterede britiske aviser, mens Politiken typisk har opponeret mod borgerlige provinsavisers satiretegninger. Men når man kombinerer vores to perspektiver, opstår hidtil usete synergieffekter,” siger den tidligere formand.

Pia Kjærsgaard fortæller, at hun blandt andet vil arbejde for en undskyldning til Inger Støjberg for tegningen af en flygtning hængt som pynt på integrationsministerens juletræ og planlægger også at låne Bo Lidegaards billede af Edvard Brandes til sit eget kontor, så hun kan leve sig ind i den særlige Politiken-ånd, når det kommer til ytringsfrihed.