Foto: Hreinn Gudlaugsson/Wikipedia.

Da forfatteren Jonas Eika kaldte Mette Frederiksen racist og Danmark for en racistisk stat, fik det 52-årige Allan Carstensen til at gå ind for fri indvandring.

Så længe han kan huske, har Allan Carstensen ønsket sig en stram udlændingepolitik. Den 52-årige brolægger fra Taastrup mener, at Danmark har taget imod flere udlændinge, end landet kan integrere, at for mange indvandrere er kriminelle, og at for mange er modstandere af danske værdier.

Men den opfattelse ændrede sig drastisk den 29. oktober, da Allan hørte forfatteren Jonas Eika tale til uddelingen af Nordisk Råds Litteraturpris. Her sagde Eika, at han mente, at statsminister Mette Frederiksen var racist, og at Danmark var en racistisk stat.

Det fik Allan Carstensen overbevist om, at Danmark bør føre en meget mere lempelig udlændingepolitik.

Ligesom slavehandel
“Jeg har altid syntes, at folk, der gik ind for en lempelig udlændingepolitik, var naive og verdensfjerne. Men da en mand med øreringe sagde, at mine holdninger var racistiske, kunne jeg godt selv se det,” siger Allan Carstensen.

Han mener nu, at det er helt forkert, at sagsbehandlere skal vurdere, om folk har ret til asyl.

“Jeg kan se nu, at det er ligesom slavehandel. Så sidder der nogle hvide mennesker og bestemmer, om de her sorte og brune mennesker er forfulgte flygtninge, der har ret til asyl. Det minder så meget om slavehandel, at det virkelig vender sig i mig, når jeg taler om det,” siger Allan Christensen, mens hans barkede næve tørrer en tåre væk fra hans vejrbidte ansigt.

Racialiseret og undertrykt hash-handler
Før han hørte Jonas Eika tale, var Allan Christensen ret træt af, at en indvandrerbande sælger hash og skaber utryghed i hans lokalområde.

Men nu kan han se, at den udbredte kriminalitet i virkeligheden skyldes Danmarks fortid som kolonimagt.

“Det er klart, at når indvandrerne bliver racialiseret og undertrykt af vores hvidhed, begår de kriminalitet. Det er helt naturligt, at det tryk fra den racistiske stat Danmark, som de befinder sig under, betyder, at de begynder at sælge hash. Hvordan ville du selv reagere, hvis du boede i et land, der var fuldstændig bygget op om, at du er et undermenneske?”