Foto: Chris Favero, Flickr

Foto: Chris Favero, Flickr

Star Wars-nørders grad af accept som ligeværdige mennesker er den højeste i 35 år, viser ny forskning. Nørderne udtrykker begejstring over at kunne bære Boba Fett-dragter offentligt, men også frygt for, at nye fans ikke vil dedikere deres liv til universet.

I går udkom en ny rapport fra Dansk Center for Fiktiv Kosmologi ved Aarhus Universitet, der påviser, at hele 64 % af befolkningen erklærer sig “enige” eller “overvejende enige” i udsagnet “Star Wars-nørder er også rigtige mennesker”.

Dette er det højeste tal siden foråret 1978.

RokokoPosten har derfor opsøgt en række fans, som har camperet uden for biografen Imperial for at høre, om de bemærker den større accept.

Unge hader også Jar Jar
Det bekræfter den 39-årige Mikkel Bach-Jespersen, der har gået klædt som dusørjægeren Boba Fett i de sidste 31 år.

“Det er flere uger siden, at teenagepiger har grinet hånligt af mig i metroen, og flere har faktisk givet mig thumbs up,” siger han.

“Jeg møder sågar tolvårige, som hader Jar Jar Binks på et utrolig velkvalificeret niveau,” jubler han, inden han begynder at fortælle om Tusindårsfalkens cockpits lighed med kabinen i et B-29-bombefly fra Anden Verdenskrig, og at han, som spiller postbuddet i Sams Bar, faktisk optræder i en scene på tre sekunder som rebelofficer i The Empire Strikes Back.

Han skød først
Den 29-årige Sofie Schmidt, der er klædt ud som prinsesse Leia, supplerer.

“Det er helt vildt. Jeg oplevede forleden, at min 52-årige svigermor spurgte mig, hvorvidt Han (Solo, red.) faktisk skød først. Hvilket han selvfølgelig gør, men kun i den oprindelige A New Hope, fordi George Lucas reviderede de senere udgaver over tre omgange, hvorefter …” siger hun, inden RokokoPostens udsendte afbryder for at tale med 41-årige Jonas Petersen, der også er klædt ud som prinsesse Leia.

“Personligt ved jeg ikke, om accepten er det værd. Mange af de folk, som hævder at være såkaldte fans, er i virkeligheden blot kyniske opportunister, som måske kan lide en enkelt film lige nu, men ikke vil dedikere deres liv til universet,” siger Jonas og erklærer, at han ikke vil lade nogen “beskidt unge” lege med sine skalamodeller af B-wings, før vedkommende som minimum har fået Imperiets logo tatoveret på halsen.