I et forsøg på at komme ekstremisme og antidemokratiske tendenser i kommunalvalgkampen til livs, overfaldt en gruppe militante antifascister hinanden.

Det er en forslået, men glad Jesper Jensen fra bevægelsen Antifascistisk Aktion, som RokokoPosten taler med mandag eftermiddag.

Den 23-årige antifascist fra Odense er nemlig fysisk mærket af gårsdagens møde i foreningen, hvor medlemmerne gav sig selv og hinanden tæsk med både næver og diverse slagvåben. Der er dog ikke tale om slagsmål, der bunder i intern uenighed eller fjendskab, men derimod resultatet af en grundig analyse af politisk ekstremisme i kommunalvalgkampen, fortæller Jesper Jensen.

Et slag mod ekstremismen
“Efter en basisdemokratisk maratondebat på syv timer kom vi frem til, at der faktisk ikke er nogle nazister lige heromkring, hvorfor vi begyndte at se på, hvorvidt der var andre obskure bevægelser, der udgør en trussel mod demokratiet. Der blev vi så opmærksomme på os selv,” siger han.

“Altså det er jo ikke kun det med, at vi åbent støtter vold mod politiske modstandere. Vi udøver også systematisk hærværk mod valgplakater og saboterer valgmøder, hvor der medvirker folk, vi ikke bryder os om,”  siger han.

“Og så er en del af os er jo faktisk også ret fanatiske kommunister, der sådan helt alvorligt tror på proletariatets diktatur,” tilføjer Jesper Jensen.

Det blev derfor enstemmigt vedtaget, at bevægelsens medlemmer blev nødt til at tæske sig selv i forsøget på at komme den farlige politiske ekstremisme til livs.

Brosten for demokrati
Det skete rent praktisk ved, at nogle satte sig over for hinanden og slog løs med flasker og bordben, mens andre valgte at mishandle sig selv i kampen mod demokratiets fjender. Jesper fortæller, at han var en af dem, der bogstavelig talt tog volden i egne hænder.

“Jeg slog mig gentagne gange i hovedet med en brosten, mens jeg råbte ‘hurra for demokratiet, død over os selv’,” fortæller Jesper Jensen.

“Det gjorde naturligvis ondt, men jeg kunne mærke, at demokratiet fik det bedre og bedre, jo mere jeg blødte,” fortæller han begejstret.

I aften mødes medlemmerne til endnu et møde, hvor de vil diskutere, hvorvidt det er ok at brænde politiske modstanderes biler af og dernæst kollektivt løbe panden mod en mur.