Vi har for stort fokus på penge i dagens Danmark, mener en mand fra Skåde, som efter eget udsagn lever et godt liv uden en krone på lommen.

“Jeg ejer ikke en krone, bogstavelig talt,” siger Christian Schmidt og viser en tom og gammel, men tydeligvis næsten ubrugt tegnebog frem for avisens udsendte.

Den 42-årige mand fra Skåde ved Aarhus står i dag frem for at fortælle, hvorfor han mener, at der er opstået en skadelig dyrkelse af mammon, og hvordan han selv er et eksempel på, at man sagtens kan klare sig uden:

“Rigtig mange synes, at penge er det eneste saliggørende i livet. Skraber man nok sammen på kistebunden, kan man købe sig til lykke, men det er helt forkert. Man kan sagtens have et rigt og givende liv uden en øre på lommen.”

En unik opskrift
Christian Schmidt har også den unikke opskrift på, hvordan man opnår dette lykkelige og pengeløse liv.

“Rubiner. Rigtig mange rubiner,” siger han og peger på to store, sorte affaldssække, der står i et hjørne af stuen og er fulde af de røde ædelsten.

“Selvom rubiner måske ikke er et gængs betalingsmiddel, er de fleste villige til at sælge dig ting, hvis du bare giver dem en stor håndfuld. Det er for eksempel sådan, jeg har betalt for dette hus,” siger Christian Schmidt med henvisning til sit 310 kvadratmeter store hjem med udsigt over Marselisborgskovene.

Rubiner giver venner
Christian Schmidt forklarer, at rubiner også gør det nemt at få venner uden, at man behøver eje kongens mønt.

“Tricket er at give rubinerne ud til folk i omgangskredsen med jævne mellemrum. Derefter garanterer jeg, at rigtig mange gerne vil være dine venner,” forklarer Christian Schmidt.

Han tilføjer, at metoden med små modifikationer også kan anvendes, når det gælder behovet for kærlighed, intimitet eller skamløs ros fra de mennesker, man omgås.

Et levende eksempel
“Jeg er simpelthen et levende eksempel på, at man ikke behøver penge for at få et godt liv. Det kan man sagtens få med ædelsten i stedet for,” siger han.

Christian Schmidt mener heller ikke, det er noget problem, hvis folk ikke ejer sække fulde af rubiner.

“Hvis man hverken har penge eller rubiner, kan man altid bruge jade eller brillanter,” forklarer han.