En 19-årig kandidat til kommunalvalget satser på, at ungdom og lækkerhed på valgplakater kan trumfe erfaring og viden om politik.

Når vælgerne i Odder Kommune den 19. november skal sammensætte deres kommende byråd, tyder meget på, at en stor del af dem vil sætte kryds ved den 19-årige gymnasieelev Stine Eriksen.

Den friske blondine har ingen snedig valgkampstrategi eller særlig viden om politiske forhold. Til gengæld ligner hun lidt en ung Britney Spears.

Og det sexede skolepige-look vil hun udnytte til fulde.

Uerfaren og -begavet
“Jeg er helt afklaret med, at jeg ikke har så meget at byde ind med i forhold til konkret politik, som jeg også synes er pænt kedeligt. Og bortset fra et job hos bageren og enkelte modelbilleder, så har jeg ingen erfaring fra erhvervslivet. Jeg har heller ikke har børn i skole eller daginstitution,” siger hun og fremhæver, at hendes karakterer tydeligt demonstrerer, at hun “heller ikke er særlig velbegavet”.

Men Stine har dog et hemmeligt våben i baghånden.

“Hvis jeg selv skal sige det, ser jeg ret lækker ud på valgplakaten. Det er selvfølgelig også nemt at være en sexbombe i konkurrencen med gamle gråhårede mænd og overvægtige kvinder,” siger hun.

“Altså, jeg vil gerne understrege, at det helt sikkert er muligt for kandidater at være både unge, lækre og kloge, men det er jeg nu ikke. Altså, det sidste. Eller klog i hvert fald, mener jeg,” forklarer hun.

I valgkampen har Stine Eriksen fået meget opmærksomhed på grund af sit ungdommelige udseende, og fordi hun ved en paneldebat talte sort om middelmådig sushi og sko i 42 minutter.

Vil kæmpe mod vindmøller
Stine har da også modtaget en del kritik fra politiske modstandere for ikke i højere grad at interessere sig for de udfordringer, som Odder Kommune står over for de kommende fire år.

Siden den uheldige paneldebat har hun dog betonet, at hun faktisk har en rigtig mærkesag, som er at få en lokal vindmøllepark ved Tunø Knob lukket, da hun er ‘skidetræt af alt det blæseri’.

Blandt lokale vælgere er der stor begejstring for Stine Eriksens kandidatur. Som Daniel Hansen, der går i 2.y på Odder Gymnasium, forklarer:

“For satan, hvor er hun lækker i den der korte nederdel. Hende ville jeg satme gerne knalde.”