Foto: Knight Foundation, Flickr

En danskfødt neger manglede to medarbejdere til sit rengøringsfirma. Nu har han ansat en skævøje og et blegansigt.

En danskfødt neger fra Silkeborg, der er indehaver af en rengøringsvirksomhed med mere end 40 ansatte, har for nylig haft behov for at ansætte to nye medarbejdere. Valget faldt på en skævøje og et blegansigt.

“Selvom jeg selv er neger, er der flest blegansigter blandt mine ansatte, for dem er der jo flest af i Danmark,” siger han på et fejlfrit jysk, som det er helt naturligt, at han mestrer.

“Jeg er født og opvokset her i Silkeborg, så selvom mine forældre ikke taler perfekt dansk, er det jo ikke så sært, at jeg selv gør,” mener han.

Går efter kvalifikationer
At det er et blegansigt og en skævøje, der har fået de to nye stillinger, handler for negeren ikke så meget om hudfarve, men mere om, at det var de bedst kvalificerede blandt ansøgerne.

“Jeg ser på, om folk virker seriøse, når de søger, og når jeg så har dem til samtale, lægger jeg mærke til, om de virker høflige og velsoignerede, så mine kunder får et godt indtryk af dem,” fortæller han.

Både blegansigtet og skævøjen er glade for deres nye job.

“Jeg har aldrig før haft en chef, der var neger, men han virker rigtig flink, og han giver tit selv en hånd med, når han kommer ud for at føre tilsyn,” lyder det fra skævøjen, der er 27 år og stammer fra Filippinerne.

“Jeg er ikke racist, så for mig betyder det ikke noget, at min chef er neger,” fortæller blegansigtet, der har arbejdet med rengøring hele sit 52-årige liv.

Ansætter også perkere
Selvom negeren lægger vægt på at ansætte efter kvalifikationer og ikke, hvor folk kommer fra, har han ikke ansat en perker i denne omgang.

“Altså, jeg ved godt, at nogle kalder skævøjer for ‘østperkere’, men jeg havde jo kun brug for to, så denne gang blev der ikke job til en af de rigtige perkere fra Mellemøsten,” fortæller han, men tilføjer, at han har flere perkere blandt sine ansatte.

“Selvfølgelig ansætter jeg perkere, når de er de bedst kvalificerede. Jeg har 44 ansatte, der alle er meget dygtige. Over halvdelen af dem er blegfjæs. Resten er perkere, negere og skævøjer – og så er der også en enkelt sigøjner,” siger han.