I raseri over SF’s deroute har partiets grundlægger roteret sig ud af sin grav. Den genopstandne politiker opstiller nu til posten som partiformand.

Efter længere tids stadig mere intens og centrifugelignende rotation i sin grav vendte grundlæggeren af Socialistisk Folkeparti, Aksel Larsen, i går tilbage til aktiv dansk politik. Her håber han på at afløse Annette Vilhelmsen som formand for det parti, han i sin tid stiftede.

Vidner fortæller, at Larsen missede kortvarigt mod det uvante sollys og derefter spurgte forbløffede besøgende på kirkegården om den hurtigste vej til Christiansborg. Herefter løb politikeren fra stedet, imens han udspyede en sværm af eder.

Har roteret i årevis
Det er lykkedes RokokoPostens udsendte at opspore Aksel Larsen på baren Giraffen på Odense Banegård. Her nyder han en øl, mens han sammenbidt venter på førstkommende intercitytog mod København.

“Jeg har roteret passivt i min grav de sidste 3-4 år, mens SF’erne gav skattelettelser til de rige og beskar arbejdsløshedsydelserne, men tænkte, at jeg trods alt som afdød havde det privilegium, at jeg ikke behøvede at tage politisk stilling,” forklarer partistifteren og tilføjer, at han som ateist og materialist heller ikke ønskede at beskæftige sig med de metafysiske dilemmaer, som en genopstandelse kunne indebære.

Dyrk kål, ikke politik
“Men til sidst så jeg ingen anden udvej. Når mit gamle parti taber en kamp mod den internationale finanskapital, hvor kapitalisterne end ikke selv melder sig på banen som aktive modspillere, ved man, det er skidt. Når ledelsen så, som en konsekvens af konstant at have skudt sig selv i fødderne, vælger at sætte sig selv helt uden for indflydelse, kan jeg simpelthen ikke forholde mig passiv længere,” tordner Aksel Larsen og genopliver et af sine gamle citater:

“Hvis man bliver skrækslagen, når man bliver tilbudt magten, skal man forlade politik og dyrke kål i stedet!”

Han anbefaler den afgåede partiledelse at gøre netop dette, men tvivler på resultatet.

“De kommer formentlig op at skændes om, hvorvidt de skal dyrke rød- eller grønkål,” siger partistifteren, der ikke mener, at hans status som afdød vil gøre ham mindre effektiv end den hidtidige ledelse.