Foto: katacarix, Bigstock

Nye Borgerlige præsenterer deres fjerde ultimative krav. Fejring med danske flag er ikke en menneskeret, men et privilegie, man skal gøre sig fortjent til, mener de.

For nylig gentog Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, partiets tre ultimative krav til en regering: Asylstop, selvforsørgelse for indbyggere uden dansk statsborgerskab og udvisning af kriminelle udlændinge efter første dom. Nu har Vermund føjet endnu et krav til listen: Det skal være ulovligt at bruge danske flag i kagen, hvis ikke man er dansk statsborger.

Flagløst bagværk
“Muligheden for at bruge Dannebrog i bagværk er ikke en menneskeret, men et privilegie, man som udlænding skal gøre sig fortjent til, ligesom med statsborgerskabet. Lige nu har mange en idé om, at det er nok at føle sig dansk, hvis man vil gøre brug af det danske samfunds rigdomme, men så let er det ikke. Man skal vise, at man for alvor vil Danmark,” siger Vermund og afviser, at det er vanskeligt at håndhæve en lov imod brug af dannebrogsflag.

“De butikker, der sælger flagene, kan bede om at se kundens pas, ligesom når man beder om legitimation ved køb af alkohol eller cigaretter. Restauranter, der opererer med tilbud til fødselarer, kan gøre det samme, inden de eksempelvis giver en gratis softice med et flag i. Derudover kan loven håndhæves i kommunerne, ved at særlige flagkontrollører tager hjem til udenlandske statsborgere på deres fødselsdag og sikrer sig, at der fejres med flagløst bagværk.”

Ingen sød tand uden Danmark
Kritikere af kravet har påpeget, at et forbud mod dannebrogsflag blot vil skubbe ikke-danske statsborgere ud i parallelsamfund, så de til sidst mister lysten til overhovedet at bruge det danske flag.

“Det er selvfølgelig et problem, hvis store dele af befolkningen udøver aktivt modborgerskab ved at afvise Dannebrog. En løsning kunne være at stille krav til bagerne om at placere dannebrogsflag i hver eneste kage eller kun bruge rød og hvid glasur i dannebrogsmønster, så det bliver vanskeligt for ikke-danske statsborgere overhovedet at spise kage,” siger Vermund og uddyber, at et sådant bagerkrav ville inkludere producenter af det søde bagværk baklava:

“Så er vi sikre på at ramme parallelsamfundene og understrege, at du ikke kan have en sød tand, medmindre du vil Danmark 100 procent.”