Foto: Alessandro Paiva, sxc.hu

Alle forventninger blev indfriet, da OL-håbet Manja Kuhrt fredag omsider fik Danmark repræsenteret i årets OL-medaljestatistikker.

“Jublen” ville ingen ende tage, da 34-årige Manja Kuhrt sikrede sig en guldmedalje i danskernes “yndlingsdisciplin”, ironisk distance.

Den garvede atlet, der både er regerende verdens- og europamester, leverede en “pragtpræstation” med mange “fine” detaljer.

“Hun indledte finalerunden med at tage en selfie og poste den på Facebook med kommentaren: ’95 % af mine Facebookvenner tør ikke dele denne status, fordi jeg er selvfed nok til at erklære, at guldmedaljen er min!’ Og senere, da hun mod forventning blev overhalet, standsede hun op, tog sig til hovedet og sank sammen, mens hun råbte: ‘Mit liv er ødelagt, mit liv er ødelagt!'” fortæller sportskommentator Jeppe Friis og tilføjer:

“Det var også virkelig smukt, da hun halvvejs gennem banen fældede sin russiske modstander, der eftersigende er Putin-tilhænger, med en regnbuefarvet kæp.”

“Hård” apatitræning
Manja Kurhts træner, Jacob Erlandsen, er tydeligvis “stolt”, da RokokoPosten møder ham efter den “flotte” sejr.

“Manja har trænet virkelig ‘hårdt’ og længe i ikke at tage denne her disciplin alvorligt, så da vi endelig nåede frem til Sochi, var hun helt apatisk og stærkt demotiveret. Den slags giver virkelig ‘resultater’,” udtaler han.

Om fremtiden mener han, at der sagtens kan være flere “store”, internationale sejre i vente:

“Det er selvfølgelig krævende at holde sig i ‘topform’ i disciplinen, når man som Manja hiver sejr efter sejr hjem, men vi har bestemt ‘planer’ om at forblive på toppen i mange år endnu.”

Ubrugelige medaljer
Selv tager Manja Kuhrt sin OL-sejr med ophøjet ro. På spørgsmålet om, hvordan det føles at have vundet, svarer hun:

“Det føles virkelig meget som om, det er fredag.”

Hun tilføjer, at guldmedaljer er fine nok at få, men at de ret beset er ubrugelige:

“Man kan godt hænge dem op, så alle kan se, at man er dygtig, men det ville da være smartere at gøre dem mindre, så man kunne bruge dem i indkøbsvogne og træningscentrenes garderobeskabe.”

Om fremtiden udtaler Manja Kuhrt:

“Efter OL skal jeg ud at spise med nogle veninder på en billig restaurant på Nørrebro. Derefter skal jeg nok have Roskildesyge i et par dage.”