Foto: Casa Rosada/presidencia.gov.ar, Wikimedia Commons

Verdens aviser er fyldt med analyser af pave Frans’ betydning for den katolske kirke og samfundet i det hele taget. I Danmark er man dog mest af alt glad for, at paven har gjort arbejdet med religionsstoffet lettere.

For et år siden blev den argentinske kardinal og ærkebiskop i Buenos Aires, Jorge Mario Bergoglio, valgt som den katolske kirkes nye pave. Han tog navnet Frans efter den populære helgen Frans af Assisi, og siden da er paven selv blevet mindst lige så populær.

RokokoPosten har i anledning af pavens første årsjubilæum spurgt en række danske chefredaktører, hvilken rolle pave Frans har spillet i det forløbne år.

“Pave Frans har først og fremmest gjort det meget lettere at skrive religionsstof fra udlandet,” udtaler Erik Bjerager fra Kristeligt Dagblad, og han bakkes op af sine chefredaktørkolleger.

Mere information end tidligere
Politikens Bo Lidegaard fortæller, at det har lettet det redaktionelle arbejde med religionsstoffet væsentligt.

“Hver eneste dag bugner de internationale, katolske nyhedsmedier med historier om pave Frans, så hvis vi mangler religionsstof, kan vi bare gå på Facebook og kigge efter tophistorierne fra Catholic News Network og hvad de ellers hedder,” siger han.

Poul Madsen fra Ekstra Bladet mener, at pave Frans er meget lettere at skrive om end sin forgænger, Benedikt XVI:

“Benedikt lavede sjældent noget, der var interessant for andre end katolikkerne, og når han endelig talte offentligt, var det så teologisk og svært tilgængeligt, at det var temmelig krævende at lave avisartikler om det. Pave Frans er derimod nem at forstå, og så går han altid rundt og klapper små børn og handicappede på hovederne, så hans arbejde nemt kan skildres i en fotoserie.”

Redaktørernes yndlingspave
Der er ingen tvivl om, at pave Frans er redaktørernes yndlingspave.

“Tidligere har det været svært at få nogen til at skrive om religion, men pave Frans er så hyggelig og siger endda nogle gange ting, som næsten er progressive, så han har helt klart gjort det livet lettere for os,” fortæller Christian Jensen fra Information.

Kun Jyllands-Postens Jørn Mikkelsen har en lidt anden holdning:

“Danmark er og bliver en evangelisk-luthersk nation, så for os er den katolske pave ikke interessant med mindre, han gør noget, der har betydning for den danske folkekirke.”