Den sensationelle afsløring af noget ret vigtigt stammer i virkeligheden fra en anden avis, hævder et andet medie ifølge RokokoPosten.

Rigtig mange internetbrugere og avislæsere kastede sig over en historie, som en dansk avis kunne bringe, fordi historien lød spændende samt involverede både søde dyr og forargelse.

At historien endda havde så tydelige erotiske overtoner, at den kunne illustreres med et billede af en velformet bikiniklædt kvinde, der bader en kat, gjorde ikke læsernes interesse mindre.

Imidlertid viser det sig, at den på en gang pikant pirrende og forargelsesprovokerende historie blot er skrevet af fra en anden avis.

Det skriver en anden dansk avis, som RokokoPosten kan citere.

Under al kritik
“De har nærmest bare ord til andet kopieret vores nyhed,” lyder det harmdirrende fra chefredaktøren for det medie, som oprindeligt bragte nyheden.

“Den eneste forskel er, at vores konkurrent har sat ordet ‘Avis:’ foran vores oprindelige overskrift og omskrevet al vores tekst til en parafrase. Det er under al kritik,” raser han.

På den anden avis forsvarer man sig med, at artiklen mere skal opfattes som en hyldest til det andet medie end en kopiering af deres arbejde.

“Vi betragter det faktisk som en kompliment til vores konkurrenter, at vi ligefrem mener, deres nyheder er så nyhedsværdige, at vi vil overtage dem,” fortæller chefredaktøren og bekræfter, at de nægter at skrive navnet på den avis, de har kopieret nyheden fra, i overskriften, men foretrækker at begrave det langt nede i brødteksten.

“Selvfølgelig kunne vi godt skrive navnet på avisen et sted, hvor læserne opdagede det, men så risikerer vi jo, at de ender med at foretrække dem i stedet for os. Og hvem siger også, at alle danskere ved, at Berlingske eller Ekstra Bladet egentlig er aviser?” spørger han.

Læser: Jeg er ligeglad
En almindelig dansker, som RokokoPosten møder på en dansk gade, mener ikke, at den slags egentlig vedkommer læserne.

“Jeg er nok selv ret ligeglad med, hvor nyhederne kommer fra. Men i en presset mediebranche, hvor journalister trods alt ikke har så mange glæder, har jeg stor forståelse for, at de bruger tid på at være indignerede over den slags og interviewer almindelige borgere om emnet,” siger han ifølge en avis.