Den farlige bakterie befandt sig i en af mediets artikler, som nu er fjernet fra internettet. Oplever man kvalme, hovedpine eller nedtrykthed op til en uge efter læsning, anbefaler Sundhedsstyrelsen et lægebesøg.

“Måske er jeg bare hypokonder, men jeg synes, I skulle få artiklerne undersøgt.”

Sådan skrev Bente Larsen, en mangeårig RokokoPosten-læser, til redaktionen i mandags efter at have pløjet sig igennem 14 af mediets artikler, hvorefter en voldsom hovedpine med efterfølgende kvalme satte ind.

Bente frygtede, at teksterne var smittet med noget farligt og opsøgte derfor sin læge, der kunne bekræfte, at Bentes symptomer skyldtes bakterien listeria.

Kort efter valgte RokokoPosten at trække den inficerede artikel tilbage og råder alle læsere til at søge læge, hvis man oplever symptomer som Bentes.

Smitter både unge og gamle
“Læsning af en journalistisk tekst med listeria kan sagtens smitte både unge og gamle. Selv med et immunforsvar i tiptop stand kan man ikke vide sig sikker,” fortæller Sundhedsstyrelsens chef for ASI, Afdelingen for Skriftlige Infektioner, Søren Okmann, og nævner kvalme, diarré, træthed, hovedpine og pludselig nedtrykthed som advarselstegn.

Indtil videre har hospitaler og læger ikke modtaget oplysninger om flere smittetilfælde, men symptomerne kan sagtens optræde i op til en uge efter endt læsning.

Bente Larsen er heldigvis i bedring efter en antibiotikakur, men indrømmer, at hun vil være varsom med journalistiske tekster fremover.

“Jeg ved godt, at en infektion er utrolig sjælden, men fra nu af vil jeg nøjes med fem daglige artikler og et forsigtigt sammensat nyhedsfeed på Facebook,” fortæller hun.