Foto: Dario Lo Presti, Bigstock

Foto: Dario Lo Presti, Bigstock

Måske har det ødelagt karrieren for den 29-årige avantgardekunstner Coca Stomi, at han torsdag aften blev set af en fan i bistroen i Bilka i Tilst.

24-årige Esben Langer tog kun i Bilka, fordi hans forældre kom på besøg og insisterede på, at han hjalp dem med at købe stort ind. Bagefter ville forældrene have lidt at spise i bistroen, og da fik Esben sit livs chok:

“Jeg så en mand, der sad for sig selv og spiste en af de der frygtelig konventionelle caféburgere med pomfritter og en stor Sprite til. Han lignede mit store idol, Coca Stomi, men det kunne jo ikke være rigtigt. Da vi så gik forbi hans bord, opdagede jeg til min store skræk, at det faktisk var ham.”

Selvom Esben Langer syntes, det var forfærdelig pinligt at se sit idol på den måde, besluttede han sig for at afsløre Coca Stomis hykleri.

Udstillet på Facebook
“Coca Stomi repræsenterer alt det, jeg går op i: afstandtagen fra borgerlige og alternative normer, opgør med overfladisk selviscenesættelse og ikke mindst en konsekvent afvisning af alt, der ikke udspringer af menneskets autentiske behov. Og så sad han der, midt i småborgerskabets højborg, og fyldte sig med identitetsløs junk. Jeg var nødt til at tage billeder af ham og dele dem på Facebook,” forklarer Esben, der har mistet al respekt for Coca Stomi.

I løbet af få timer gik billederne viralt. Esben postede dem både på sin egen tidslinje og på den Facebook-side, som Coca Stomi med ironisk distance havde oprettet for at kunne kommunikere med sine 68 fans. Billederne blev delt hele 18 gange.

“Alle reagerede med væmmelse, og allerede før jeg gik i seng, havde 43 unliket siden,” lyder det med slet skjult tilfredshed fra Esben Langer.

Asken under Fugl Føniks
Coca Stomi, hvis borgerlige navn er Kenneth Olsen, vil ikke drage forhastede konklusioner om hændelsen.

“Måske er min karriere slut nu. Det kan også være, at det er asken under Fugl Føniks, der rejser sig og får vinger,” siger han og fastslår, at han ikke er en færdig mand:

“Måske er Coca Stomi slet ikke en mand. Hvordan kan han så være en færdig mand?”

På spørgsmålet om, hvad han lavede i Bilkas bistro, svarer han:

“Det kommer ingen ved. Det kommer alle ved. Jeg ved kun det. Og det ved jeg ikke.”