Foto: Ammentorp, Bigstock

Foto: Ammentorp, Bigstock

Nøgenbilleder, der deles på nettet, er i høj grad et ungdomsfænomen. Men nu vil Ældre Sagen gøre sit for, at også seniorerne kommer med på en af tidens store diller.

Den 83-årige Johanne Pedersen fra Norsminde er pensioneret overlærer og vil rigtig gerne følge med i, hvad børnebørnene går og laver.

“Jeg følger meget med i medierne og kan forstå, at nøgenbilleder er meget moderne blandt nutidens unge. Så jeg tænker, at hvis det er, hvad der skal til for at være en større del af deres liv, vil jeg naturligvis gerne gerne sende et foto eller to. Det manglede da bare,” siger hun.

Men når man er vokset op i en tid, hvor telefoner havde ledninger, net var noget, man fangede fisk i, og post kom på papirstykker, der jævnligt blev uddelt til borgerne, er det svært at sætte sig ind i, hvordan man bliver en del af den nye virtuelle virkelighed.

Kursus i SeniorSnap
Derfor har Johanne nu meldt sig til et nyt kursus arrangeret af Ældre Sagen. Det har fået titlen “SeniorSnap: Elektroerotisk kommunikation for den modne medborger” og har til formål at give alle over 65 mulighed for at lære, hvordan man sender pikante billeder af sig selv via både Snapchat, Facebook-grupper og Instagram.

Preben Westh fra Ældre Sagen forklarer, hvorfor man har valgt at oprette kurset.

“For nylig har man kunnet læse, at unge deler lokale nøgenbilleder i mindst 36 kommuner, mens det tilsyneladende stort set ikke forekommer blandt de lidt ældre. Derfor er det vores målsætning, at pensionister i mindst samme antal kommuner også skal dele nøgenbilleder af sig selv,” siger han og fortæller, at man regner med at nå målet via et opsøgende arbejde rettet mod blandt andet lokalcentre, bridgeklubber og Louisianas klubkort-medlemmer.

Glæder sig til reaktioner
Og skal man tro Johanne, er den målsætning slet ikke urealistisk.

“Jeg har allerede sendt mere end 20 billeder af mig selv taget i både bryggerset og udestuen til alle mulige af mine børnebørns venner og bekendte på Facebook,” fortæller hun.

Johanne har endnu ikke har fået svar på de fremsendte billeder, men fortæller, at hun ser meget frem til reaktionerne på, at hun har taget ungdommens medier og kommunikationsform til sig.