Foto: Magnus Fröderberg, Wikimedia Commons

Foto: Magnus Fröderberg, Wikimedia Commons

Den omstridte hjerneforsker Milena Penkowa er uægte barn af tidligere videnskabsminister Helge Sander. Det fortæller hun i et eksklusivt interview med RokokoPosten.

Milena Penkowa elsker højteknokologi, genialitet og hurtige biler. Det samme gør tidligere videnskabsminister Helge Sander. Ved flere lejligheder har de to deltaget i rallys i Monaco og Luxembourg, ligesom de ofte er set cruisende op ad den nordsjællandske strandvej i en åben sportsvogn.

Helge Sander har over for flere medier bekræftet, at han er personlig ven af den kendte hjerneforsker, men nu fortæller Milena Penkowa den fulde sandhed.

”Helge er  min bashta” (bulgarsk for far, red.) fortæller en tårevædet, men fattet Penkowa i sin lejlighed på Vesterbro.

Undfanget i Golden Sands
Hendes mor og Helge Sander mødte hinanden under en badeferie i bulgarske Golden Sands, der også dengang var et velbesøgt rejsemål.

Moderen arbejdede som servitrice om dagen, men om natten gik hun i byen ligesom alle de andre unge, og det var dér, hun en varm julinat i 1972 løb ind i den unge Venstre-løve Helge Sander, der dengang kun var knap 22 år gammel.

”Min mor har fortalt at mig, at det sagde klik for dem begge,” siger Penkowa og uddyber:

”De så hinanden hver dag i de to uger, hvor min far var af sted, og den sidste nat havde de samleje som en kulmination på deres heftige forelskelse. Det var dér, jeg blev undfanget.”

Ifølge Penkowa har hendes mor stadig en ring, som Sander gav hende, inden han rejste tilbage til Danmark.

Måtte ikke møde Helge
Ni måneder senere kom lille Milena til verden, men moderen havde ikke lyst til at indvi Helge Sander i det, da hun på det tidspunkt havde mødt en anden dansk mand og var flyttet til Danmark med ham.

”Han behandlede mig som sit eget barn, men jeg har aldrig følt mig knyttet til ham,” siger Penkowa i dag om sin stedfar, der er numerolog.

Først i 2004 mødte Milena Penkowa sin rigtige far til et møde for unge forskerspirer. Penkowa anede ikke, at Sander var hendes far, men hun kunne mærke et helt specialt bånd til ham.

”Jeg følte, at vi var gjort af det samme stof og talte sammen uafbrudt i 5 timer efter, at mødet var ovre,” siger Penkowa med overbevisning i stemmen.

Da hun fortalte sin mor om mødet, brast moderen i gråd og fortalte hende alt.

Det er senest kommet frem, at Penkowa har løjet sin mor død.  Da RokokoPosten spørger ind til det, knækker filmen for Penkowa.

”Jeg var meget vred på min mor på det tidspunkt, fordi hun ville have, at jeg skulle glemme alt om bashta, og jeg forsøgte derfor at provokere hende,” hulker hjerneforskeren.

Han giver mig alt jeg peger på
Penkowa konfronterede Helge Sander med sin viden, og siden da har de to været uadskillelige. Sander inviterede hende hjem til konen og de tre børn i Herning.

”Min fars kone, Ingelis, har simpelthen været så skidesød mod mig, og de forkæler mig ud over alle grænser,” siger Penkowa.

Hun fortæller, at Helge Sander har utroligt dårlig samvittighed over ikke at have været der for hende i hendes barndom. Som et plaster på såret indstillede han derfor Penkowa til Eliteforskprisen i 2009, som hun endte med at få. Efter Penkowas fratrædelse fra KU i december 2010 har han også gjort alt for at muntre hende op.

”Forleden var vi ude hos Porsche i Køge, hvor jeg fik lov at vælge en 911 (kendt Porsche model, red.). Bashta giver mig alt, jeg peger på,” smiler Penkowa, inden hun takker af for i dag.

Om lidt skal hun og Sander ud og prøvekøre den nye bil.

RokokoPosten har forgæves forsøgt at kontakte Helge Sander, men hans presserådgiver fortæller, at han endnu ikke ønsker at udtale sig i sagen.