Foto: Palinchak, Bigstock

Foto: Palinchak, Bigstock

En 53-årig gårdvagt og børnehaveklasselærer har indført en timeout i den amerikanske valgkamp og sendt begge kandidater hjem.

Det kom bag på de fleste, at den amerikanske valgkamp, der ellers var gået ind i sin sidste og mest intense uge, blev afbrudt fredag eftermiddag.

Men det skete ikke desto mindre, da den 53-årige gårdvagt og børnehaveklasselærer Michael Smith fra Boulder i Colorado resolut skilte de stridende parter ad og indførte en timeout på ubestemt tid. Smith mente ganske enkelt, at valgkampen var blevet både absurd og meningsløst aggressiv.

På tide, at en voksen sagde stop
“Det er da helt fint med demokrati og den slags. Men helt ærligt, så var det simpelthen blevet et nummer for fjollet. Derfor mente jeg, det var på tide med en pause, hvor stridshanerne kunne køle lidt af, slå lidt koldt vand i ansigtet, se sig selv i spejlet og erkende, at det her var blevet useriøst,” siger han og fortsætter:

“Selvom kandidaterne måske ikke vil erkende det, kunne alle jo se, at det var gået for vidt. Det var simpelthen på tide, at en voksen greb ind og sagde ‘Så stopper vi’. Da ingen andre gjorde det, måtte jeg jo træde til,” siger Michael Smith.

Michael Smith har derfor sendt de to kandidater hjem fra politik på ubestemt tid og bedt samtlige amerikanere gå hjem i seng og skamme sig.

Dermed står USA uden præsident fra januar 2017, men det har Smith også en løsning på. Til at varetage embedet, indtil amerikanerne tager sig sammen og bliver seriøse igen, indsætter Smith den lokale kantinedame, Barbara Johnson.

”Hun har ikke megen politisk erfaring, men virkelig god sans for økonomi og en sund dømmekraft. Desuden har Barbara virkelig mange års erfaring med at holde hovedet koldt i pressede situationer,” forklarer gårdvagten.

Kandidater accepterer aflysning
En talsmand for Hillary Clinton erkender, at det hele nok var kommet lidt ud af kontrol.

“Selvfølgelig er det trist og måske også lidt i strid med den parlamentariske ånd, men på den anden side er det måske meget godt, at en ansvarlig voksen med overblik og sindighed greb ind, inden det blev for fjollet.”

Donald Trump har endnu ikke kommenteret aflysningen af præsidentvalget, men er ifølge højtplacerede kilder blevet passiviseret af et tilbud fra Michael Smith om, at han må bygge et hotel med tusind etager på Hawaii, hvis han opfører sig pænt.