Foto: Gage Skidmore, Wikimedia Commons

35-årige Ditte Sørensen kunne have sagt langt værre ting om sin svigerinde, men nøjedes faktisk med bare at kalde hende en ækel so.

“Hvis du kendte min svigerinde, ville du vide, at jeg faktisk er meget flink, når jeg nøjes med at kalde hende for en ækel so.”

Sådan skrev højgravide Ditte Sørensen fra Esbjerg i en diskussion med sin terminsgruppe på nettet efter at have mødt kritik for det, andre opfattede som hårde ord mod Dittes familiemedlem.

Ditte, der skal føde sit andet barn sidst på måneden, er meget overrasket over reaktionerne fra de andre deltagere i terminsgruppen.

Kender hende jo ikke
“De kender jo for fanden ikke min svigerinde, så hvorfor tror de overhovedet, at de er så kloge?” spørger Ditte Sørensen retorisk og fortsætter i et stadig mere frustreret toneleje:

“Jeg mener, vi var samlet i familien, og jeg viste dem, at selvom jeg er gravid for anden gang, så har jeg gudskelov ikke fået de der rædselsfulde strækmærker. Så sagde min svigerinde, at hun ikke syntes, hendes strækmærker var rædselsfulde, fordi de var et tegn på, at hun havde født tre dejlige børn. Som om jeg skulle være mindre værd end hende, bare fordi jeg kun har født et enkelt barn, og som om min Alexa ikke er lige så dejlig som hendes snotunger!”

Stjal Dittes bror
Episoden ved sammenkomsten forleden er selvfølgelig ikke den eneste grund til, at Ditte mener, hendes svigerinde er en skodkælling uden lige. Historien går mere end ti år tilbage, til da Ditte første gang blev præsenteret for sin brors nye kæreste.

“Jeg ser det her intetsigende kvindemenneske, der går i konetøj, selvom hun kun er 24 ligesom jeg selv. Og hun kan mærke, at jeg synes, hun er trist at se på, så hun roser mit udseende og fedter for mig bare for at få mig til at sige noget pænt om hende,” fortæller Ditte.

Da Ditte ikke lod sig presse til at komme med falsk smiger, tog svigerinden andre midler i brug:

“Hun blev ved med at slikke røv på mig, men jeg holdt den kølige distance. Og så en dag ringer min bror og siger, at vi ikke længere kan ses. Så hun stjal ham simpelthen fra mig. Det med strækmærkerne er bare en dråbe i en stinkende pøl af bræk, så ja – jeg kaldte hende ‘ækle so’, og hvad så?”