Foto: "roctek", Freeimages.com

Torsdag morgen omkom pedel Kjeld Jensen, 57, af et alvorligt tilfælde af anerkendelsesallergi.

En groft positiv virksomhedskultur kostede torsdag morgen 57-årige Kjeld Jensen livet. Han havde i mange år arbejdet som pedel på en skole i Hedehusene. Men da skolen for fem år siden indførte anerkendende ledelse, blev hverdagen en plage.

Kjeld led nemlig, som tusindvis af andre, af anerkendelsesallergi.

I oktober måned faldt Kjeld Jensen om på sin arbejdsplads efter konstante tilråb som “bravo!”, “fantastisk indsats!” og “hvor er det dejligt, at du sådan tager fat!” fra skolens personale.

Blomstergave sendte ham i graven
Kjeld Jensens fire år yngre kone, Birgit Jensen, fortæller, at Kjeld vendte tilbage til jobbet efter nogle dage, men at hun var bekymret, fordi han stadig var svækket.

“Senere på dagen blev han sendt hjem, og jeg kunne med det samme se, at hans tilstand var alvorlig. Han gik i seng med det samme,” siger hun.

På sit arbejdsbord havde Kjeld Jensen fundet en blomstergave med chokolade og et kort, hvor samtlige ansatte i stærkt anerkendende vendinger havde tilkendegivet deres glæde over, at han var tilbage.

“Den nat vågnede jeg flere gange, fordi Kjeld krampagtigt råbte “positiv udvikling” og “glimrende, glimrende, keep up the good work”. Da gik det op for mig, at det var kritisk,” fortæller Birgit Jensen.

Ingen effekt af feminismedebat
Kjeld Jensen blev hasteindlagt på stressklinikken Sortsyn, der har stor erfaring med behandling af anerkendelsesallergi. Men det var desværre for sent.

“Vi behandlede ham intensivt med svinske tilråb og oplæsning af feminismedebatter fra nettet, men hans skader var så alvorlige, at vi intet kunne stille op,” beklager overlæge Margit Moesgaard.

Stresskonsulent hos 3F, Tina Andreasen, bekræfter, at anerkendelsesallergi er et stigende problem blandt medlemmerne.

“Vi afholder kurser for at lære ledere, hvor vigtigt det er, at de ansatte kan føle sig usynlige, men jeg er bange for, at der skal flere lig på bordet, før samfundet for alvor får øjnene op for problemet,” siger hun.

Birgit Jensen var til stede, da hendes mand opgav ånden tidligt torsdag morgen.

“Hans sidste ord var: ‘Op på hesten igen, i morgen er der atter en dag’,” slutter hun.