Foto: Laurel L. Russwurm, Flickr

En hat af sølvpapir beskytter dig ikke mod tankelæsning og -kontrol. Tværtimod gør den det nemmere for hemmelige kontrolapparater at styre din hjerne, afslører tidligere ansat i CIA.

I sytten år var Spencer T. Elmsworth leder af CIA’s tophemmelige afdeling for fjernstyring af tanker. Han har udviklet højteknologiske metoder til hjernebølgetransformation og subliminal manipulation, han har slettet tusindvis af erindringsstumper, og han har ændret et astronomisk antal menneskers tanker.

Nu står han frem og fortæller, hvordan CIA har brugt hatte af sølvpapir til at undgå, at hemmelighederne blev afsløret.

Konspirationsagenter
“Den største genistreg har nok været at pacificere truslen fra det, der i dag kendes som konspirationsteoretikere,” fortæller Spencer T. Elmsworth og uddyber:

“Selvom alt var tophemmeligt, begyndte viden om vores arbejde at sive ud. I slutningen af halvfemserne var det lige ved at gå galt, men så fik vi en idé.”

Idéen gik ud på at infiltrere konspirationsteoretikerne med hemmelige agenter, de såkaldte konspirationsagenter, som plantede idéen om, at man kan skærme sig mod tankeangreb ved at pakke hovedet ind i sølvpapir.

“Tanken var så tilpas skør, at folk købte den uden at stille spørgsmål. Og da der var belæg for den i både science fiction-litteraturen og forskning i, hvordan aluminium kan blokere for visse former for stråling, lykkedes det agenterne at få konspirationsteoretikerne til at bære sølvpapirshatte de fleste af døgnets timer. Herefter var resten af planen nem at udføre.”

Fra skarp til rablende
I løbet af kort tid blev de tidligere så skarpe kritikeres teorier mere og mere rablende og usammenhængende. CIA’s hemmelige tankestyringsprogram blev koblet med rumvæsener, genmanipuleret yoghurt og tilsætning af fluor i drikkevandet.

“Det skete jo, fordi sølvpapirshattene gav os helt ideelle forudsætninger for at styre disse menneskers tanker. Samtidig så hattene så fjollede ud, at andre havde svært ved at tage dem alvorligt,” lyder det fra Elmsworth.

Han er stået frem, fordi han i dag mener, metoderne er uetiske.

“Men det er nok svært at standse det, for konspirationsteoretikerne tager jo ikke advarslerne til sig, så længe mine tidligere kolleger styrer deres tanker,” erkender han.