Foto: Aletia, Bigstock

Foto: Aletia, Bigstock

Mette Fredensborg vidste, at terrorisme, atomkraftulykker og andre dårligdomme ville finde sted. Hun forudsagde også mange ting, der endnu ikke er sket, men det er kun et spørgsmål om tid.

“Ja ja, sagde jeg det ikke nok,” siger Mette Fredensborg som reaktion på det seneste terrorangreb i Istanbul. Hun bogmærker artiklen om angrebet som endnu et tilfælde, hvor hendes forudsigelser har vist sig at være korrekte.

“Allerede i 1963 skrev jeg om islamisk terror. Jeg advarede mod atomuheld og forudså, at vi ville betragte Vietnamkrigen som en fiasko,” siger hun og tilføjer, at hun også advarede mod flere andre ting: Baskisk, catalansk og katolsk dødsterror. Tusinder af atomkraftulykker over hele verden. En voldsom eskalering af Golfkrigen, der ville sende os ud i en verdenskrig.

Nordkoreanske hackere
Disse ting er ikke sket, men Mette Fredensborg mener, at det kun er et spørgsmål om tid.

“Alle de ting, som er sket, har jeg forudset, så hvorfor vil vi ikke også eksempelvis opleve, at samtlige atomkraftværker eksploderer på én gang, fordi en polsk organisation af kriminelle gejstlige har lejet nordkoreanske hackere til at infiltrere deres styresystemer.”

Mette Fredensborg er pensioneret bogholder og bruger sin tid i foreningen Frygt Alt, som siden 1983 blandt andet har forudset Ruslands HIV-epidemi og folkedrabet i Rwanda.

“Vi væddede både på, at hutuerne ville myrde tutsierne, og at tutsierne ville myrde hutuerne. Desuden mente vi, at enten HIV, MRSA eller muteret pest ville lægge dele af verden øde, og jeg synes ikke, vi tog helt fejl,” siger Mette Fredensborg og viser en liste over nye fremtidige tragedier, som foreningen frygter.

Ruminvasion og sennepsgas
“Vi har udviklet forskellige scenarier for en fjendtlig ruminvasion. Den kan komme i form af store, avancerede rumfartøjer eller som en mere snedig indtrængen i samfundets inderste cirkler,” siger hun og henviser til filmen Men In Black.

Desuden er biologisk terror altid en risiko.

“Sennepsgas, pludselige gaslækager, planlagte salmonella-angreb og naturligvis et endnu ukendt organisk mordvåben, som islamister, neonazister eller en gruppe retspsykiatriske patienter fra Irland kan udnytte til egne, forskruede formål. Vi skal nok få ret,” slutter hun.