Foto: Europa-Parlamentets Informationskontor i Danmark

Efter Dan Jørgensens forslag om lystfiskeri på skoleskemaet erkender danske satirikere, at de står magtesløse over for fødevareministerens frontalangreb på deres profession.

“Han får mig til at føle mig som den grædende klovn. Udenpå smiler jeg nok tappert, men indvendigt triller tunge satiretårer ned ad mine kinder,” forklarer den 27-årige mand, som sidder over for RokokoPostens udsendte.

Mandens navn er Villads Petersen, og han er et af de vittige hoveder, som skriver for en af Danmarks satireaviser. På daglig basis kæmper Villads for at give hårdt prøvede danskere et lille smil på læben i en krisetid. Men nu har han næsten givet op.

En stakket frist
Grunden skal findes i Fødevareministeriet, hvor Dan Jørgensen ifølge flere kilder nærmest har gjort professionel satire umulig.

Selv efter ministerens sager om både dyresex og taxature for hundredetusinder af kroner troede Villads, at humoristerne kunne vinde kampen.

“Vi har arbejdet så hårdt. Jeg tror ikke, ret mange mennesker er klar over, hvor megen kreativ energi der skal bruges for at overgå det indbyggede komiske potentiale i først at udråbe spaghetti med kødsovs til en trussel mod folkesundheden for så at lave en konkurrence om landets nationalret, hvor stegt flæsk får flest stemmer. Men efter mange sene nattetimer lykkedes det os alligevel at finde den sjove vinkel på Dans sager,” siger satirikeren.

Men det var blot en stakket frist, hvilket Villads opdagede, da han vågnede op til søndagsavisernes overskrifter.

Brød helt sammen
“Jeg brød helt sammen i entréen og lagde mig grædende i fosterstilling, da jeg så, at Dan Jørgensen ville sætte lystfiskeri på skoleskemaet. Den mand er ganske enkelt nådesløs,” siger han.

Flere danske humorister har nu rettet henvendelse til Dan Jørgensen og indtrængende bedt ham om at droppe satiren. De lover til gengæld at holde sig fra politik.

Men ministeren afviser blankt at lægge en dæmper på sine aktiviteter.

“Ikke tale om. Jeg planlægger at udnævne Bente Klarlund (læge og sundhedsprofessor, red.) til kronprinsesse, forbyde sex med smør og indføre obligatoriske fiskeretter på Jensen’s Bøfhus,” forklarer fødevareministeren og afbryder interviewet, da han efter eget udsagn har travlt med at færdiggøre sin plan om at grine hele vejen til stemmeboksen.