Foto: E. S. Myer, Wikipedia

Foto: E. S. Myer, Wikipedia

Efter politiske krav om nedsættelse og afskaffelse af broafgiften tager Enhedslisten nu skridtet fuldt ud og kræver, at borgerne skal betales for at bruge Storebæltsbroen.

Først ville Venstre have, at Storebæltsbroen skulle være 40 procent billigere. Derefter meldte socialdemokraten Trine Bramsen sig på banen med krav om, at turen over bæltet skulle være helt gratis.

Men nu er Enhedslisten gået skridtet videre og ønsker, at alle danskere, som bruger Storbæltsbroen, skal have udbetalt 1140 kroner af staten per overkørsel.

Støtter brugerbetaling
“I Enhedslisten går vi helhjertet ind for brugerbetaling, forstået som betaling til brugerne,” forklarer partiets transportordfører, Henning Hyllested.

“Når man har bygget statslig infrastruktur i form af en dyr bro, er det naturligvis også statens opgave at sørge for, at den bliver brugt optimalt. Og det gør man nu engang bedst ved at give borgerne penge for at bevæge sig fra a til b,” tilføjer han.

Overopfylder femårsplan
“Ifølge vores gloriøse femårsplan vil den nye type brugerbetaling opfylde de hidtil projicerede estimater for biler over Storebælt med ikke mindre end 352 procent,” jubler transportordføreren og tilføjer, at det dog oprindeligt kun var meningen, at borgerne skulle have betaling for at køre den ene vej.

“Vi overvejede kun at betale dem, som tog fra Sjælland mod Jylland, men kom frem til, at det kunne skabe en uheldig udvikling. København ville risikere, at ingen jyder vendte tilbage til Vesterbro efter ferier, hvis ikke de også fik penge for at køre den anden vej,” siger han.