Foto: Johannes Jansson, Norden.org

Foto: Johannes Jansson, Norden.org

I et forsøg på at overgå statsministerens folkelige supermarkedsbesøg vil Lars Løkke Rasmussen opsøge den prisbevidste tøjkæde og kysse et endnu ukendt antal babyer.

Da Helle Thorning-Schmidt i mandags besøgte sin gamle arbejdsplads, Bilka i Ishøj, kom historien om hendes interesse for det folkelige supermarked i langt de fleste medier.

Nu vil Lars Løkke Rasmussen gøre hende kunsten efter.

“Næste uge tager jeg i Tøj & Sko i min hjemby, Græsted, hvor jeg vil snakke med butikschefen om, hvordan han kommer i øjenhøjde med sine kunder,” siger Venstres formand.

Tøj & Sko lukket
Det faktum, at Græsted aldrig har haft en Tøj & Sko, og at kæden i øvrigt måtte lukke sine 37 butikker for over to år siden, rører ikke den ihærdige politiker.

“Det er ligemeget! Jeg skal ud til et sted, hvor helt almindelige mennesker køber sko til under 3000 kr., og hvor der ligger bunker af underbukser, som du ikke kan få tilpasset,” insisterer Lars Løkke Rasmussen, som ifølge kilder tæt på Venstre oprindeligt ønskede at besøge Magasins Mad & Vin-afdeling.

“Han mente, det måtte være der, hvor folket gik hen, når de skulle have deres økologiske bondepølse kl. 11 om formiddagen, men hans spindoktorer fik ham talt fra det,” lyder det fra den anonyme kilde, der også kan oplyse, at Lars Løkke Rasmussen udbad sig et rygerlokale, da valget endelig faldt på Tøj & Sko.

Helt uformelt
Planen er, at Lars Løkke Rasmussen ankommer helt uformelt til butikken, kun ledsaget af tre PET-folk, en privatchauffør, to pressesekretærer, en personlig assistent og 13-15 politiske rådgivere.

“Hvis pressen har lyst til at komme forbi og måske tage et billede, ville det være fint, men det er bestemt ikke derfor, jeg gør det,” siger han i en nøje formuleret pressemeddelelse, som samtlige landets medier har modtaget.

Kysser gerne babyer
Venstres formand understreger dog, at hvis nysgerrige borgere har lyst til at komme forbi og eventuelt medbringe deres spædbørn, som de kan løfte op til ham, vil det være helt i orden:

“Jeg kan endnu ikke sige, hvor mange babyer jeg vil være i stand til at kysse foran rullende kameraer, men tallet vil være mindst dobbelt så højt som Helle Thornings – og bagefter tager jeg til enkebal i Hobro!”