Foto: Perfektangelll, Wikipedia

Det skal være slut med at lade som om, man er en anden. I fremtiden skal alle roller spilles af folk, som har den samme uddannelse, seksuelle orientering og baggrund som karakteren, de portrætterer.

Efter at LGBTQ-filmfestivalen Mix Copenhagen annoncerede, at de boykotter film, hvor ciskønnede skuespillere spiller transkønnede roller, har skuespilskolen besluttet at lukke for optaget af nye skuespillerelever.

Den uddannelsesansvarlige på skuespillerlinjen, Nikolaj Bom, siger til RokokoPosten, at udviklingen har været undervejs i et stykke tid.

“Der bliver ikke samme brug for skuespillere i fremtiden. Publikum vil have autenticitet. De vil have, at transkønnede spiller transkønnede, at gangstere spiller gangstere, og at præster spiller præster. Derfor giver det ikke længere mening at uddanne skuespillere. De ender blot i arbejdsløshed.”

Slut med at spille påtagede roller
S
idse Linse, der er skuespillerelev på sidste semester, er enig. 

Vi taler på skolen meget om, at publikum gerne vil identificere sig 100 procent med personerne på scenen eller lærredet. Uanset hvor meget en skuespiller øver sig eller bliver sminket, er der jo blot tale om, at vi er almindelige mennesker, der spiller en påtaget rolle.”

Sidse Linse synes dog, at det er ærgerligt, at der er roller, hun nu ikke kan spille. For hun har netop været til audition på en mindre filmrolle som nordsjællandsk direktørdatter, og da hun oprindeligt er fra Kolding-egnen, frygter hun, at det kan betyde, at filmen ikke bliver vist på festivaler, når den kommer ud, eller at publikum svigter.

Svært at lave superheltefilm
Nikolaj Bom
medgiver, at det fremover bliver svært at lave film om eksempelvis afdøde historiske personer eller superheltefilm, men hvis folk oplever, at skuespilleren er utroværdig, vil billetsalget alligevel udeblive.

“Vi lever af, at folk tror på os og det budskab, vi kommer med. Det gør de kun, hvis de personer, de oplever på film eller i teateret, er troværdige i rollen,” siger han.

Selvom linjen lukker, frygter den uddannelsesansvarlige dog ikke at blive arbejdsløs.

“Jeg har etableret castingbureauet 1:1 Casting, hvor instruktører kan finde ægte håndværkere, rigtige politibetjente, taxachauffører og fastfoodekspedienter til både hoved- og biroller. Lige nu har jeg flest københavnere i min stald, men målet er at have alle landsdele repræsenteret, sådan at man også kan lave film, der foregår andre steder end i hovedstaden,” siger Nikolaj Bom.