Foto: Stockdevil, Bigstock

Foto: Stockdevil, Bigstock

Det, der ikke slår dig ihjel, gør dig stærkere, siger en gruppe forældre, der er skeptiske over for gips til brækkede knogler og derfor søger voksne, der kan skabe naturlige arm- og benbrud.

“Knoglebrækkere søges af naturlige forældre”, “Har du lyst til at brække min 3-årige datters arm?” og “Børneknoglebrud efterlyses til dreng på 5 år”.

Sådan lyder et par efterlysninger på Facebook-gruppen “Kritiske forældre mod gips“, hvor forældre kan udveksle tips til, hvordan man ruster sit barn mod skader uden at anvende gips.

Et af rådene er, at man får en gipskritisk voksen til at brække barnets arme eller ben, hvorefter knoglen gror naturligt sammen og derved gør barnet stærkere over for fremtidige brud.

Gips giver autisme
“Jeg har en sund og rask datter, så selvfølgelig tager hun ikke skade af en brækket knogle her og der. Til gengæld er jeg overbevist om, at hun ville få autisme, hvis hun kom i kontakt med gips. Der er meget, som læger og medicinalvirksomheder ikke fortæller os,” siger Sara Nørretoft Jensen, der har sin viden fra “utraditionelle og alternative kilder”.

Hendes datter, Isabella, brækkede armen, da hun faldt ned fra et træ og er derfor sikret mod fremtidige brud, men hvis ikke det var sket, havde Sara Nørretoft Jensen ikke tøvet med at søge knoglebrækkere på Facebook.

“Min mand og jeg mener, at det er bedst at få sine børnebrud overstået i en så tidlig alder som muligt, og heldigvis klarede Isabella sig fint med vores naturlige gips,” fortæller hun og henviser til en blanding af opblødte palmeblade, sojamælk og magert kød, som datteren gik med i et par uger.

De stærkeste overlever
Sara Nørretoft Jensen er dog klar over, at andre børn måske ikke håndterer det lige så godt, hvis en voksen mand brækker deres knogler:

“Selvfølgelig har jeg et moralsk ansvar over for mit barn, der går ud på, at jeg ikke skal udsætte det for smerte og skade. Det kan jeg godt se oppe i mit hoved. Men selvom det lyder barskt, er der måske en mening med, at det – sat på spidsen – er de stærkeste, der overlever.”

Hun og hendes mand ønsker dog ikke selv at få deres knogler brækket, da de mener, at de allerede er immune.

“Jeg forstuvede anklen engang i tredje klasse, og det gjorde sindssygt ondt, så ellers tak,” slutter Sara Nørretoft Jensen.