Foto: Robert Couse-Baker, Flickr

Foto: Robert Couse-Baker, Flickr

De røde mediefolk fører knebent i kommentatorkampen, men blå analytikere har stærke kort på hånden i slaget om at sætte sig på sendefladen, mener RokokoPostens metakommentator.

Selvom de røde valgkommentatorer er et mulehår foran de blå, er det stadig alt for tidligt at udråbe en vinder i kampen om de politisk interesserede medieforbrugeres gunst. Det siger RokokoPostens metakommentator og ekspraktikant Frederik Storm, der har analyseret dem, der analyserer valget.

Trads og Trier i front
“Lars Trier Mogensen har ført en shock and awe-kampagne med optrædener i hele 141 procent af de danske medier og mere hår end resten af feltet tilsammen,” siger han og tilføjer, at eksempelvis en Jarl Cordua bliver nødt til at komme ud af det, som Storm kalder et “defensivt brummegear”, hvis han vil trække medieeksponering fra den fyrige folkesocialist.

Frederik Storm peger på, at David Trads har formået at køre en energisk valgkamp og fra sin platform i Jyllands-Posten mobiliseret avisens læsere til et næsten ekstatisk had mod ham.

“Men det er farligt, at han allerede på valgkampens anden uge har brændt ‘DF er ikke stuerene’-kortet af, og jeg kunne godt frygte, at han er toppet for tidligt,” siger han og peger på, at Trads kan blive nødt til at spille det risikable nazikort.

Qvortrup haler ind
Frederik Storm mener, at blå blok har været langsomme om at komme ind i kommentatorkampen og hæmmede af, at Kristiansen er neutraliseret af Mogensen; de blå har dog enkelte gode kort på hånden.

“Henrik Qvortrup er kommet stærkt igen efter en tidlig fodfejl, hvor han kritiserede Thornings valgtiming. Men med en politisk podcast, der har overhalet Mads & Monopolet på iTunes, er det sandsynligt, at han vinder så stort, at han kan trække fætrene, Thomas og Mads Qvortrup, med ind på en større københavnsk betalingsavis,” siger ekspraktikanten og fortsætter:

“Og så er Torben Steno en potentiel game changer for de blå, da han kan spille hammondorgel, hvilket kan mobilisere lyttere blandt både ironiske yngre forældrekøbsramte brokvartersvenstreintellektuelle, som ellers kun læser ting af Georg Metz, og Kandis-segmentet.”

Frederik Storm peger også på, at den blå kommentatorblok altid har det, han kalder “den nukleare mulighed”, som består i at lade Thomas Larsen erklære rød blok for sikre vindere.