Foto: Oscar Gende Villar, Flickr

Foto: Oscar Gende Villar, Flickr

Kronprinseparret skal stå i spidsen for en delegation af politikere og erhvervsfolk, der vil besøge Saurons rige for at promovere danske erhvervsinteresser og skabe dialog.

Novo Nordisk vil sælge insulin til orkerne, mens Vestas ser potentiale i stormene omkring Dommedagsbjerget. Det er blot nogle af de muligheder, der ligger i næste uges storstilede royale besøg til Mordor, der regeres af den onde hersker Sauron.

Under besøget skal kronprinseparret overvære en militærparade med 40.000 orker samt deltage i et festmåltid med Sauron og hans udenrigsminister, Saruman.

“Jeg skal stå for den kritiske dialog,” siger udenrigsminister Kristian Jensen (V) og benægter, at Mordors krænkelser af menneskerettighederne vil gå upåagtet hen.

“Naturligvis vil jeg henlede Saurons opmærksomhed på orkernes udbrydergruppe, Uruk-hai, der siges at have begået krigsforbrydelser, og den påståede tortur af systemkritikeren Gollum.”

Tilbyd Gollum asyl
Hos Amnesty mener man dog ikke, at dialog er tilstrækkelig.

“Danmark burde tilbyde Gollum asyl og forlange, at Mordor tillader FN-inspektører at undersøge rigets våbenfaciliteter,” lyder en pressemeddelelse, der henviser til rygterne om, at man i Mordor udvikler et våben, der blot omtales som “ringen, der kan herske over dem alle”.

Sidste uge afviste Sauron dog rygterne og tilføjede, at han gik meget op i positive internationale relationer, hvorfor han i 2014 stiftede den dansk-mordorske VL-gruppe Nazgûl, der er med til at planlægge besøget.

Marked for insulin
“Det er helt forståeligt,” lyder det fra Novo Nordisks vicedirektør Maziar Riis, der står for virksomhedens internationale profil og følger med delegationen til Mordor, som han kalder et nyt, spændende marked for insulin.

“Orkerne har store problemer med overvægt, der kan føre til diabetes, og der kan vi hjælpe dem,” siger vicedirektøren og bakkes op af PR-direktør Christine Jensen fra Arla.

“Efter nogle uheldige episoder i Mellemøsten er vi glade for at have fundet et rige, hvor man ikke går så meget op i Muhammed, men bare elsker feta,” siger hun.

Også Vestas ser et stort potentiale i Mordor på grund af vindforholdene ved Dommedagsbjerget, der ifølge en talsmand kan holde over 5000 vindmøller beskæftiget i syv millioner år.