Foto: ASSY, Pixabay

Højst overraskende har to anonyme borgmestre erklæret, at det økonomisk går ganske fint hos dem. Social- og indenrigsminister Astrid Krag erklærer, at hun aldrig har hørt noget lignende. Venstre kræver, at ministeren indrømmer, at hun lugter af ost, før de vil fortsætte forhandlingerne.

To anonyme borgmestre mener, at deres kommuners økonomi grundlæggende er sund, og at der er penge til det nødvendige, hvorfor de hverken har behov for at bidrage til eller modtage udligningsmidler.

Den ene kommune modtager en del midler i udligning, men mener ifølge borgmesteren, at de rækker meget godt. Den anden kommune betaler en del i udligning til andre kommuner, men kan også godt få det til at løbe rundt uden alt for store afsavn.

Ikke så galt med den udligning
“Vi klarer os meget godt. Selvfølgelig er det ikke en dans på roser, for af og til lider kernevelfærden: Eksempelvis måtte Økonomiudvalget desværre afvise en anmodning om kommunal støtte til en keramikskole for arbejdsløse, men det tager vi med,” siger den ene borgmester og bakkes op af den anden:

“Det er egentlig ikke så galt med den udligning. Vi har et gedigent offentligt serviceniveau, der ligger lige omkring landsgennemsnittet i forhold til normeringer og udgifter, så vi klager ikke.”

Borgmestrene og kommunernes navne er kendt af redaktionen, men holdes anonyme af hensyn til de pårørende i borgmestrenes partier og Kommunernes Landsforening.

Social- og indenrigsminister Astrid Krag siger til RokokoPosten, at hun aldrig har hørt noget lignende og tilføjer:

“Jeg vil gerne have deres navne, så vi kan finde ud af, om en af kommunerne har socialdemokratisk borgmester eller ligger i min valgkreds, så de kan få nogle flere millioner til kernevelfærden.”

Venstre: Astrid Krag skal indrømme ostelugt
Venstres politiske ordfører, Sophie Løhde, er med egne ord “i totalt chok” over udmeldingen og stiller i den forbindelse to nye krav til regeringen, hvis Venstre skal fortsætte forhandlingerne:

“For det første skal regeringen finde navnene på de to stikkere, og for det andet skal Astrid Krag indrømme, at hun lugter af ost. Ellers møder Venstre ikke op til flere møder.”