Foto: Malino, Bigstock

Foto: Malino, Bigstock

Konsekvenserne af asylstramningerne er umenneskelige for mejeribranchen, siger koncernen og kalder den ostesalgshæmmende lov for et “nazistisk overgreb på dansk eksport”.

Siden Folketinget i tirsdags vedtog en række asylstramninger, der blandt andet skal udskyde retten til familiesammenføring for visse flygtninge, har udenlandske medier bragt utallige negative historier om Danmark.

Det mærker man hos Arla, som har været nødt til at nedjustere deres salgsprognoser.

“Når Folketinget hæmmer vores salg af mælk, ost og yoghurtprodukter med deres dehumaniserende og dårligt kommunikerede lov, tøver jeg ikke med at kalde det for et nazistisk overgreb på dansk eksport,” udtaler koncernens PR-chef, Anna Hallund, der mener, at L87 bør rulles tilbage, hvis Danmark skal gøre sig noget håb om at genvinde sin tidligere status i udlandet.

“Engang var vi kendt som et progressivt land med utrolig lækre og populære oste. Nu er vi en skændig og tilbagestående nation med utrolig lækre, men upopulære oste,” siger hun.

Anstændighed for sommerhuse
Mejerikoncernen er ikke de eneste, som har kritiseret asylstramningerne for deres negative effekt på Danmarks omdømme.

“Det her vil ødelægge turismen fuldstændig. Ingen gider lægge deres penge i et land, der repræsenterer virkelig dårlig stil, når det kommer til flygtningepolitik,” siger analytisk chef for VisitDenmark, Pau Ranekvist Jensen, og opfordrer regeringen til at skifte spor:

“Vi har brug for en mere anstændig politik, der sætter menneskelige værdier i højsædet. Ellers får vi aldrig tyskerne til at leje vores sommerhuse.”

Ingen royalties fra USA
Hos de mindre erhvervsdrivende mærker man også konsekvenserne af L87, der har gjort sammenkomster i udlandet pinlige for blandt andre musikproducer Kenneth Williamsen.

“Jeg er lige kommet hjem fra Portland i USA, hvor jeg ikke kunne være i min egen krop af bar skam. På et tidspunkt blev jeg præsenteret for forsangeren i The Decemberists, der spurgte, om ikke Danmark var det der land med den rødhårede nazist,” fortæller Kenneth, der kort efter flygtede hjem til sit hotel og aldrig fik talt med forsangeren om et muligt samarbejde.

“Der røg den chance for at tjene lidt royalties. Tak, Inger Støjberg!”