Foto: Victor Valore, Wikipedia

Foto: Victor Valore, Wikipedia

“Uduelig” og “muligvis dobbeltagent for Dansk Folkeparti” er blot nogle af de udsagn, som en større dansk venstrefløjssammensværgelse hæfter på Ingolf Gabold. Derfor er han fyret på gråt papir fra sit job som rød lejesvend.

“De dårligste penge, vi nogensinde har givet ud. Det er helt sikkert!”

Så kontant bedømmer lederen af den venstreorienterede konspiration i Danmark, der kun vil identificeres med sit dæknavn, Lenin Rifbjerg, indsatsen, som den tidligere røde lejesvend Ingolf Gabold udførte i sammensværgelsens tjeneste.

Brød den eneste regel
“Helt ærligt, nu har vi hugget alle Søren Krarups småkager, bygget et vikingeskibsmuseum, der underminerer nationalfølelsen ved at ligne et socialkontor i Herlev, sat os på alt fra Gyldendal til Torvehallerne og sågar fået Manu Sareen tilbage i politik. Og hvad sker der så?” spørger han retorisk og svarer selv:

“Så bryder den amatør den eneste regel, som vi har: At man aldrig taler om den venstreorienterede sammensværgelse. Aldrig! Det er ligesom med Lord Voldemort og Fight klub og slet ikke spor svært.”

Han fortæller videre, at konspirationen nu er i tvivl om, hvorvidt man kan få finansieret en længe planlagt serie om Erik Scavenius’ ansvar for de allieredes sejr i 2. verdenskrig.

“1864 var jo ikke ligefrem nogen genistreg i forvejen. De eneste, vi kunne bestikke til at sige, at de holdt af den skolekomedie, var Carsten Jensen og Brian Mikkelsen. Så ved man sgu’ godt, at serien ikke ligefrem massemobiliserede proletariatet,” siger Lenin Rifbjerg, der også fortæller, at Gabold er blevet frataget sin titel som ridder af Poul Henningsen-ordenen.

Var Gabold dobbeltagent?
Politikens chefredaktør, Bo Lidegaard, der er fungerende næstformand i konspirationen, mener ligefrem, at Gabold kan have været en slags dobbeltagent.

“Jeg har ingen entydige beviser, men det tyder på ekstremt kompetent planlægning, at Gabold så effektivt formår at skade vores virke i Danmarks Radio ved først at erklære, at han løj om, hvorvidt man lavede politisk kunst for derefter at kræve en debat om nationalisme og så udvandre, så snart han møder en DF’er. Personligt mistænker jeg Mikael Jalving og hans venner i den store borgerlige konspiration for at stå bag dette her,” siger Lidegaard.