Foto: Steen Brogaard, ft.dk

Foto: Steen Brogaard, ft.dk

Det er unfair at kritisere Liberal Alliance for kun at tænke på de rige, mener Anders Samuelsen, der garanterer, at bedre vilkår for de lavest lønnede vil være et kardinalpunkt, hver gang partiet fører valgkamp.

“Ingen bør betale skat af de første 7000 kroner, de tjener hver måned.” “Hver eneste dansker bør have en skattelettelse på cirka 20.000 om året. Også den deltidsansatte pædagog eller SOSU-assistent. I respekt for indsatsen, og fordi privat velfærd også er velfærd.”

Budskaber som disse har den seneste tid præget partileder Anders Samuelsens Facebook-opdateringer. Det har fået kritikere til at påpege, at dette fokus på de lavtlønnede ikke flugter med partiets prioriteringer gennem tiden.

Det er en unfair kritik, mener Anders Samuelsen, der minder om, at partiet havde et tilsvarende fokus under sidste valgkamp.

Har ikke kun rige vælgere
“Den med de 7000 kroner er altså ikke noget, jeg bare lige hiver op af hatten, fordi der snart er valg. Faktisk sagde vi det samme, sidst der var valgkamp, og jeg lover, at vi også vil sige det næste gang – og næste gang igen. Så længe Liberal Alliance består, vil det være et tema for os i hver eneste valgkamp, at lavtlønnede borgere skal kunne beholde flest mulige af deres hårdt tjente penge,” siger han og tilføjer:

“Vi har jo, modsat hvad nogle tror, ikke kun rige vælgere. Derfor er det helt naturligt for os, at vi også appellerer til dem, der ligger langt under topskattegrænsen. De skal selvfølgelig have samme mulighed for at spejle sig i vores politik, som de højtlønnede har.”

At det meste, partiet har gjort i løbet af den sidste periode, primært har gavnet den rigeste del af befolkningen, ser Anders Samuelsen ikke som modstridende med valgtemaet om de lavtlønnede.

Fattige kan godt have dyre biler
“Når det gælder realpolitik, er man nødt til at mestre kompromisets kunst. Det kan desværre godt komme til at gå ud over lavtlønnede og socialt udsatte mennesker. Det er kun, fordi vi sidder i regering med partier, som repræsenterer bedsteborgeres interesser og er derfor ikke noget, vi selv rigtig kan gøre for,” siger han.

Desuden er det ikke helt rigtigt, at regeringens politik kun har gavnet de rigeste, påpeger Samuelsen:

“En deltidsansat SOSU-assistent kan godt ønske sig en Alfa Romeo, men det vil tage mange år at spare op til sådan en. En rig direktør kan derimod købe de fleste biler, når han vil, uanset hvor høje afgifterne er. Derfor er det især de lavestlønnede, der kan mærke, at de dyreste biler er blevet billigere. Nu kan de spare op til dem på færre år end før.”