Foto: AnnekaS, Bigstock

Foto: AnnekaS, Bigstock

“Nej, jeg kunne ikke bare have brugt kondom,” udtaler tømreren Josef, der ønsker at frasige sig det økonomiske ansvar for et barn, som hans kone har snydt ham til at få.

Sådan som lille Jesus fredfyldt pludrer i sin vugge, skulle man ikke tro, at hans fødsel har skabt voldsom kontrovers. Men faktisk er den jødiske baby omdrejningspunktet for en konflikt mellem forældrene, Josef og Maria, der kan få store konsekvenser for den fremtidige familielovgivning i Nazaret.

“Jeg kræver juridisk abort. Maria har snydt mig til at få barnet,” udtaler Josef, der formelt er far til Jesus.

Ifølge ham selv har både graviditet og fødsel dog fundet sted på en måde, der gjorde det umuligt for Josef at være med til familieplanlægningen.

Maria var jomfru
“For lidt over et år siden siger Maria, at hun er gravid. Allerede der ved jeg, at der er noget galt, for så langt var vi slet ikke kommet dengang,” siger tømreren med henvisning til, at Maria var jomfru, da Jesus blev undfanget.

“Jeg var selv ret ivrig efter at komme i gang med det frække, men Maria ville gerne vente til det rette øjeblik med romantik og levende lys. Det bliver man ikke gravid af,” fortsætter han.

Maria nægter at fritage Josef for det økonomiske ansvar for barnet og mener, at de begge bør bidrage.

“Det havde været noget andet, hvis jeg havde levet i en hypotetisk fremtid i et koldt og velstående land mod nord, hvor en stor, centraliseret magt opkræver halvdelen af de arbejdende borgeres penge for derefter at dele dem ud til blandt andet enlige mødre og producenter af bænke, der lyser af egen kraft. Men det gør jeg ikke, og så må han betale,” udtaler hun til Diasporaposten.

Det er kompliceret
Foreløbig har hun de fleste romerske politikere på sin side, da disse finder det meget svært at tro, at Josef ikke bare kunne have brugt kondom.

“Fra hjertet af Rom indhenter vi præservativer lavet af den fineste kvalitetstarm, der kan bruges op til tyve gange uden at briste. Den mulighed har enhver mand, og udnytter han den ikke, må han stå ved sit ansvar,” udtaler præfekt Gaius Sulla.

Josef har flere gange påpeget, at han netop ikke bare kunne have brugt kondom, men ønsker ikke at uddybe, om det fx betyder, at Maria har været sammen med en anden:

“Det er kompliceret.”