Foto: Yacobchuk, Bigstock

Foto: Yacobchuk, Bigstock

En politiker, der af sin spindoktor er blevet beordret til at være anonym, blev for nylig udstillet og latterliggjort af en dansk satireavis. “Det. Er. En. Meget. Stor. Ære.” lød det efterfølgende fra politikeren.

“Ha ha ha. Det er godt nok morsomt,” lød det mekanisk fra en anonym politiker (hvis identitet er redaktionen bekendt, red.), da han for nylig opdagede, at han var blevet fremstillet på en stærkt forvrænget og temmelig usympatisk måde i en dansk satireavis. Kort tid efter delte han artiklen på Facebook og skrev, at han var dybt beæret over at blive gjort til genstand for satire.

“Det passer! Jeg græd og havde lyst til at smadre noget. Men jeg var virkelig beæret. Og jeg lo også meget,” fastslår han.

På ingen måde spin
Det var på ingen måde politikerens spindoktor, der opfordrede ham til at dele artiklen. Det vil politikeren gerne slå fast med syvtommersøm.

“Hvis nogen tænker, at jeg i virkeligheden er fornærmet, så har det ikke noget på sig. Jeg mener heller ikke, at satireavisen har fordrejet mine ord og fuldstændig misforstået pointen. Det var derfor heller ikke min spindoktor, der opfordrede mig til at slå koldt vand i blodet, fordi jeg mente, at fremstillingen var for gal, og at jeg i stedet skulle tage brodden af kritikken ved at lade som om, jeg bare syntes, det var sjovt,” forklarer han.

Han tilføjer, at man også er nødt til at kunne tåle den slags, hvis man vil være politiker.

Nej til sarte følelser
“En politiker kan ikke unde sig selv den frihed at være et almindeligt menneske med sarte følelser. Så signalerer man jo svaghed, og hvem ville så stole på os?” spørger han retorisk.

Han kender heller ikke til andre politikere, der har været kede af den måde, de blev behandlet af medierne.

“Vi synes allesammen, at mediernes kritiske tilgang til vores arbejde er lødig og respektabel. De skal jo prøve at fange os på det forkerte ben. Vores job er så at opbygge en uigennemtrængelig facade, som efterlader et indtryk af, at vi er rationelle maskiner, der ikke lader os påvirke,” siger han og slutter:

“Men altså – det er ikke spin. Vi lader os bare ikke påvirke. Fordi vi har ret. I hvert fald i mit parti.”