Foto: AntonioGuillem, Bigstock

Foto: AntonioGuillem, Bigstock

Selvom Martin Schmidts kæreste, Marlene, afsluttede en ophedet diskussion ved at sige, at alt var “fint nok”, og at hun var “okay” med det, var dette langtfra tilfældet, fandt Martin senere ud af.

Fredag eftermiddag klokken lidt over fire indledte Martin Schmidt og hans kæreste gennem tre år, Marlene Jakobsen, en højrøstet diskussion om, hvor stort et rådighedsbeløb der ville være acceptabelt efter indkøb af andelslejlighed i København.

Martin var af den opfattelse, at de ikke skulle sætte sig for dyrt og godt kunne klare sig med en toværelses, mens Marlene fremførte det synspunkt, at parret sagtens kunne spænde livremmen ind og investere i en lejlighed med tre værelser.

Troede alt var godt
Efter at Martin fremsatte et argument om, at der også skulle være til ferier og bilreparationer, forlod Marlene Jacobsen lokalet med ordene:

“Fint nok! Så er alt jo bare helt okay.”

Umiddelbart var det en optimal udgang på diskussionen for Martin.

“Jeg tænkte ‘pyha, det var da egentlig en dejlig måde at få afsluttet diskussionen på, for det kunne være blevet rigtigt træls’,” fortæller han.

Men senere kom Martin stadig mere i tvivl om, hvorvidt Marlene faktisk mente, at alt var “okay”.

“Som tiden gik, fornemmede jeg, at vi faktisk havde en alvorlig uoverensstemmelse, selvom det ikke burde være tilfældet. Selv når hun med et kort ‘fint, det skal jeg nok’ indvilligede i at køre forbi Irma efter en unghane til en lækker gang coq au vin, var det som om, hun stadig var sur.”

Testede hypotese
Efter en uge, hvor parret, trods gentagne forsøg fra Martin, stort set ikke kommunikerede, gik noget op for ham.

“Jeg tænkte, at hun måske mente det modsatte med sin udgangsreplik. Altså, at hun ikke accepterede min idé om en toværelses, men stadig mente, at en treværelses lejlighed var at foretrække!”

For at teste sin hypotese foreslog Martin en aften, at de alligevel måske kunne sætte sig lidt dyrere.

“Det var, som om hun blev en helt anden person, og vi straks igen kunne tale sammen på konstruktiv vis,” forklarer han og fortæller, at parret nu er blevet enige om, at en treværelses med lang afbetalingsperiode “nok er det bedste”.

Martin fortæller også, at han nu overvejer, hvorvidt der har været andre tilfælde, hvor Marlene har ment det modsatte af, hvad hun sagde.