Ahmed Fathi fjernede sig fra islam i stilhed, men mødte fordømmelse og trusler, da han påpegede, at visse muslimske kvinders hovedbeklædning får dem til at ligne rumvæsenet fra Alien-filmene.

I de muslimske miljøer er han en forræder, men heller ikke de såkaldte gammeldanskere accepterer ham fuldt ud. Sådan lyder det fra den 34-årige Ahmed Fathi, der som 2-årig kom til landet fra Egypten og siden er blevet dansk statsborger.

Fathi er vokset op i en traditionel muslimsk familie, men har gennemgået en længere personlig rejse og er nu meget skeptisk over for islam. Især det muslimske hovedtørklæde vækker hans spot.

“To piger iført tørklæde kom hen imod mig, og idet den ene gik forbi mig, vendte hun sig mod sin veninde, så jeg fik det bageste af hendes tørklædeknold i hovedet. Da gik det op for mig: Hun lignede rumvæsenet fra Alien-filmene på en prik,” fortæller Ahmed Fathi, der selv arbejder som herrefrisør på Nørrebro og mener, at den fremherskende tørklædemode blandt muslimske piger er “latterlig”.

Kalder mig Onkel Tom
Sammenligningen har dog ikke gjort ham populær blandt familie og venner.

“Min mor går ikke selv med tørklæde, men synes, at jeg har forrådt min baggrund ved at nedgøre Alien-knoldene. Også mine venner kalder mig Onkel Tom og mener, at jeg nedgør vores medsøstre, men helt ærligt: De to piger på gaden havde et så overdimensioneret franskbrød på hovedet, at man ikke kunne lade være med at grine,” mener Fathi og tilføjer fortørnet: “Og de var ikke engang mine søstre!”

Den 34-årige mand betragter i dag sig selv som tvivlende over for islam og religiøst søgende; noget, som familien til gengæld virker temmelig ligeglade med.

“Jeg troede ellers, at min far ville slå hånden af mig, men efter Ahmed Akkaris omvendelse var han sådan lidt ‘whatever’ og kaldte mig en efteraber,” fortæller Fathi.

Svinehundspropaganda
Heller ikke etniske danskere møder Ahmed Fathi med forståelse.

“De kan ikke forstå, hvorfor jeg har droppet islam, der for dem virker supereksotisk og spændende. Jeg skrev også et lille indlæg om det med Alien-tørklæderne til Politiken, men fik et svar om, at de ikke ville trykke den slags stigmatiserende svinehundspropaganda,” siger Fathi, der nu går mere stille med dørene.

“Jeg har åbenbart været racist uden at vide det,” slutter han.

Den 34-årige frisør har desuden vendt sig væk fra islam og betragter nu sig selv som ikke-religiøs og søgende; noget, som familien virker temmelig ligeglade med.

“Jeg troede ellers, at min far ville slå hånden af mig, men efter Ahmed Akkaris omvendelse var han sådan lidt ‘whatever’ og kaldte mig en efteraber,” fortæller Fathi.