Foto: Marcovarro, Bigstock

Foto: Marcovarro, Bigstock

Den strenge sharia sad faktisk i murstenene. Sådan siger den tidligere imam Abu Ahmad, der har forladt stening og flerkoneri til fordel for en afslappet kulturislam, hvor opdeling af stat og religion samt McBacon er i højsædet.

Grimhøjmoskéen skal lukkes. Sådan lød det fra blandt andre Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti efter TV 2’s afslørende dokumentar Moskéerne bag sløret. Kritikere påpegede, at man ikke fjerner folks problematiske holdninger, bare fordi man fratager dem deres mødested.

Men måske sidder de middelalderlige holdninger faktisk i murstenene. I hvert fald skete der noget med den tidligere imam Abu Ahmads livssyn, da hans moské blev lukket på grund af ændringer i Odenses byplanlægning.

“Tidligere sagde jeg det samme som imamerne i dokumentaren: Gå aldrig til politiet, lyv over for myndighederne, hav tålmodighed med din voldelige ægtemand. Men nu er jeg et nyt menneske, der spiser svinekød og går ind for en striks opdeling af stat og religion,” siger Abu Ahmad, der i dag definerer sig selv som “afslappet kulturmuslim”.

Hvorfor prædike had?
Omvendelsen kom, da Odense Kommune i sidste måned rev en gammel industribygning ned, hvor Ahmad i fem år havde fungeret som imam. Bygningen var hjemsted for foreningen Integration Gennem Inklusion og husede derfor en koranskole foruden et bederum.

“Da jeg så den store kugle hamre ind i muren, kunne jeg ikke forstå, hvorfor jeg vendte mig sådan mod det danske samfund. Jeg bor i en velfungerende velfærdsstat med lige rettigheder for mænd og kvinder. Hvorfor prædikede jeg så stening og had til homoseksuelle?” spurgte den 43-årige Abu Ahmad sig selv. Han er nu oprigtigt i gang med at søge arbejde og arbejder som frivillig i den lokale fodboldklub:

“Jeg elsker foreningslivet! Især fordi der denne gang er tale om en rigtig forening, ikke bare et skalkeskjul for endnu en koranskole, hvor 5-årige piger bærer slør og får slag over fingrene, hvis ikke de kan recitere Koranen perfekt.”

Snupper McBacon
Nedrivningen af bygningen skete i forbindelse med en omstrukturering af industrikvarteret, og Integration Gennem Inklusion fik derfor mulighed for at flytte til andre lokaler. Men det interesserer ikke Abu Ahmad.

“Ellers tak, jeg snupper en McBacon i stedet.”