Foto: Puiblic domain, Wikipedia

Foto: Puiblic domain, Wikipedia

Det danske forsvarsbudget er stadig mere presset. Nye tal tyder på, at et stigende antal danske hjemløse forhindrer flyvevåbnet i at købe højteknologiske bombe- og jagerfly til brug i eksotiske udlande. 

Ærgrer du dig også over, at Danmark ikke har nok avancerede femtegenerations-kampfly til at imødegå et scenarie, hvor landet bliver angrebet af russiske MIG-jagere i en mulig tredje verdenskrig?

Hvis ja, skal du nok overveje at kaste et bebrejdende blik på din nærmeste hjemløse, som ifølge nye beregninger er skyld i, at Danmark ikke er i stand til at mønstre et tilstrækkeligt forsvar i en kommende eksistentiel konflikt.

Koster spids af jegjager
“Vi har regnet på tallene, og der er ingen tvivl om, at udgifterne til danske hjemløse i praksis modvirker Danmarks forsvar på aldeles kritisk vis,” siger Per Wrang, som er professor ved København Universitets Center for Komparative Kampflystudier, der er sponsoreret af det amerikanske firma Lockheed Martin.

“Beregningerne viser, at alene udgifterne til de sociale tilfælde, der findes på Istedgade i en radius af 150 meter fra Hovedbanegården snildt kunne finansiere spidsen af en jetjager,” siger Per Wrang, som mener, at hjemløse generelt er håbløse i forsvarsøjemed, og at ressourcerne til disse derfor bør omsættes til kampfly snarest muligt.

“Vores foreløbige vurderinger indikerer, at hjemløse primært er gode til at drikke vodka, sove i opgange og være søde ved mellemstore hunde. Men ingen af delene kan imidlertid forventes at afskrække potentielle russiske invasionsstyrker,” forklarer han.

Kunne købe dyr plastikdims
Brigadegeneral Thomas Madsen fra det danske forsvar er fuldstændig enig.

“Rigtig mange mennesker forholder sig ikke til, at man kun kan bruge borgernes penge én gang. I den situation må man vurdere, hvorvidt social nød eller rigtig flotte flyvere er det vigtigste. Når man så har vurderet det, bør man selvsagt vælge F35’erne, fordi de ser megaseje ud,” siger han og slutter:

“Og helt ærligt, hvis man ser på de sociale tilfælde i Storkøbenhavn, så kan udgifterne hertil nemt finansiere adskillige kampfly. Eller i hvert fald en kunstfærdigt udsmykket plastikdims på den ting, der ligner en gearstang.”