Foto: Richard Masoner, Flickr

Foto: Richard Masoner, Flickr

Samtlige mennesker, som Sisse Kjellund passerede på vej til arbejde, opdagede med det samme, at hun ikke bar en smart kasket, men en stor og klodset hjelm.

“Ih, hvor er den bare fiks,” tænkte Sisse Kjellund, da hun i lørdags købte en cykelhjem af mærket Yakkay. Hjelmen var formet som en kasket i grå denim og kunne udskiftes med en sort dækhat i samme stil.

“Så kunne jeg gå med den lysegrå hjelm her i sommermånederne, og når det blev koldere, ville jeg udskifte stoffet med den mere vinteragtige farve,” siger den 34-årige salgschef, der første gang tog hatten på i morges, da hun skulle cykle på arbejde:

“Jeg har altid været forbeholden over for at gå med cykelhjelm, fordi jeg synes, de er ret grimme. Men da jeg fandt den her Yakkay-model, var jeg så begejstret, at jeg smilede til mig selv i spejlet, inden jeg gik ud af døren.”

Narrede ingen
Desværre narrede Sisse Kjellund ingen med sin cykelhjelm på den tre kilometer lange tur fra Nørrebro til Indre By i København.

“Jeg så med det samme, at hun ikke havde en hat på, men en grim og klodset hjelm,” siger 44-årige Doru Petrescu, der opdagede Sisse, da hun kørte forbi Nørreport Station, hvor han jævnligt tigger.

15-årige Alina Brandt Jensen er enig.

“Det var så tydeligt: Den næsten perfekte halvcirkel lige oven på hovedet, den pinagtigt kække skygge og den for længst umoderne farve. Jeg tænkte straks: Cykelhjelm,” siger skolepigen og bakkes op af 756 andre personer, der fik øje på Sisse Kjellund i morges, deriblandt pensionist Dorthea Mortensen.

“Jeg har grå stær og er blind på det ene øje, men ingen hat ser sådan ud. Det var gudsjammerligt,” siger den 86-årige københavner.

Lyver ikke om røv
Sisse Kjellund er selv dybt chokeret over omgivelsernes reaktion, især fordi hendes mand slet ikke advarede hende.

“Han sagde, at hjelmen var supersmart, og at han først havde troet, at jeg havde købt mig selv en rigtig kasket,” siger hun, men indrømmer, at mandens ros ikke førte til, at han selv købte en hjelm i samme stil.

Sisse Kjellund er derfor lidt skuffet over ham, men regner med, at det er en engangsforeteelse.

“Han kunne aldrig drømme om at lyve på den måde, når han afviser, at min røv ser stor ud.”