Foto: Lisafx, Bigstock

Foto: Lisafx, Bigstock

“Vi skal være et kærligt og kulturelt rum, der samler alle danskere,” fortæller biblioteksleder Ulla Helle Lone Mikkelsen, der har indkøbt over 50 slags sexlegetøj til Rødovre Bibliotek.

Man skal kigge godt efter for at få øje på dem, for de ligger på øverste hylde i afdelingen for Windows-brugermanualer i den bageste ende af biblioteket.

“Vi har prøvet at placere dem så langt væk fra børnebøgerne som muligt,” siger biblioteksleder Ulla Helle Lone Mikkelsen med et hemmelighedsfuldt smil og viser RokokoPostens udsendte Rødovre Biblioteks seneste anskaffelse: 54 vidt forskellige stykker sexlegetøj.

Krig og fred eller Ulysses
“Her er til både mænd, kvinder og dem, der føler sig som lidt af hvert,” fortsætter bibliotekaren og fremviser en vibrator ved navn Rocks Off.

“Den her er nok sexlegetøjets pendant til en letlæsningsbog. Den erfarne læser, der leder efter noget i stil med Krig og Fred eller Ulysses, kan med fordel vælge denne,” siger Ulla Helle Lone Mikkelsen med et nik til et redskab ved navn Big Jelly Dildo Vibrator.

Udlåningen starter i dag, men flere borgere har allerede reserveret bestemte genstande, for eksempel Sinful Magic Wand og Jade Egg.

“Vi har mærket en kæmpe interesse for det her felt, og det viser bare, at bibliotekets fremtid ikke ligger i støvede bøger, men i at samle danskerne i et kærligt og kulturelt rum,” siger bibliotekslederen og bakkes op af innovationskonsulent Tenne Nikolajsen.

Idé fra San Francisco
“Videnssamfundet af i dag kræver konstant facilitering af samborgerskab og udviklingsprocesser, og så nytter det ikke, at man hænger fast i gammeldags forestillinger om, hvad et bibliotek er og kan,” siger konsulenten, der har fået idéen til udlån af sexlegetøj fra et værested for borgere i San Francisco.

“Det var en lille, hyggelig butik, hvor man kunne få fat på forskellige typer legetøj og afprøve det med andre kulturelt interesserede borgere. Godt nok var tjenesterne brugerbetalte, men sådan er det jo i USA,” påpeger Tenne Nikolajsen, der var i San Francisco som del af en to ugers inspirationstur rundt i Nordamerika:

“De idéer, vi fik i New Orleans, Quebec og New York, kunne vi ikke have fået herhjemme i lille Danmark. Se nu bare den her dildo – ganske gratis på Rødovre Bibliotek!”