Foto: larshjortshoj.dk

Foto: larshjortshoj.dk

“Afsindigt nytænkende! Spændende satsning,” lyder det fra anmelder efter afsløringen af, at komikeren Lars Hjortshøj har fået rollen som Julemanden i en tv-udsendelse for børn.

Det er svært at se det for sig: Lars Hjortshøj som Julemanden! Men det bliver en realitet, når en ny børneudsendelse vises på TV til jul.

Det er caster Britta Lindholm, der fandt på at kontakte den folkekære komiker.

“Jeg kan godt lide at tænke ud af boksen. Så da de andre nævnte Nicolas Bro i forbindelse med rollen, holdt jeg på, at vi skulle gå en anden retning. Og så kom jeg i tanke om Lars Hjortshøj. Ham forbinder man jo med helt andre ting,” siger hun.

Hjortshøj selv erkender, at han var overrasket, da han blev indbudt til casting.

“Jeg betragter mig selv som en habil skuespiller, men mit gemyt egner sig jo bedst til skurkeroller, så da jeg blev tilbudt rollen som Julemanden, var jeg godt nok lidt paf,” fortæller han og tilføjer, at han dog takkede ja, selvom han var travlt optaget af sin birolle i den slovensk-lettiske genindspilning af “Scener fra et ægteskab”.

“Som at være barn igen”
TV-anmelder Karsten Bendiksen, der skriver for et dansk magasin om film og TV, er overrasket, men begejstret.

“Det er som at være barn igen. Jeg glæder mig sådan til at se resultatet af det eksperiment. Det er afsindigt nytænkende! En spændende satsning, som jeg slet ikke havde set komme,” siger han.

Ifølge skuespiller Nicolas Bro, der spiller en anden central rolle i udsendelsen, bliver Karsten Bendiksen næppe skuffet over Lars Hjortshøjs præstation.

Eminent karakterskuespil
“Vi ved alle, at Julemanden er en virkelig vanskelig rolle, og jeg var nok lidt skeptisk i starten, da jeg hørte, at et forholdsvis uprøvet blad som Lars Hjortshøj havde fået rollen. Men nu har jeg spillet side om side med ham flere gange under optagelserne, og jeg er virkelig imponeret over hans eminente karakterskuespil,” lyder det begejstret fra Nicolas Bro.

Lars Hjortshøj selv forholder sig ydmygt til, hvad rollen kan føre med sig. Men han ved godt, hvilken karakter, han kunne tænke sig at prøve kræfter med, hvis han i fremtiden får mulighed for at være med i flere film eller TV-udsendelser:

“Det kunne være smadderspændende at prøve at spille Julemanden.”