Foto: Finn Årup Nielsen, Wikipedia

Foto: Finn Årup Nielsen, Wikipedia

Liberal Alliances formand har låst sig inde på et toilet og truer med at holde vejret, indtil de andre partier holder op med at være barnlige. De skal også blive sødere ved de rige.

“Kom nu bare ud Anders, så kan vi snakke om det, ikke?”

Ordene kommer fra en stadigt mere desperat Lars Løkke Rasmussen, der med højre hånds pegefingerkno banker stille på døren til et toilet på Christiansborgs andensal. Her har partiformand for Liberal Alliance, Anders Samuelsen, låst sig inde siden klokken lidt i syv.

“Næhæ, jeg vil ej, for I er bare så tarvelige over for de rige,” svarer Anders Samuelsen, der fra toilettet har sendt SMS’er til samtlige landsdækkende medier om, hvor barnlige de andre partier er.

Han fortæller, at han nægter at komme ud, hvis ikke de andre partier holder op med at opføre sig så umodent og bliver markant sødere ved særligt de allerrigeste, der efter partiformandens mening udgør en forfulgt minoritet.

Nægter at komme ud
Flere borgerlige politikere har i løbet af formiddagen forsøgt få Samuelsen ud fra toilettet, men indtil videre tyder intet på, at det vil lykkes. Tværtimod, som et højlydt udråb illustrerer:

“Jeg kommer ikke ud, og jeg holder vejret, hvis jeg ikke får min vilje, og jeg mener det altså!”

Lars Løkke Rasmussen forsøger igen at gyde olie på vandene.

“Hold nu op, Anders. Du ved da, at vi er søde ved de rige. Vi har lavet håndværkerfradrag, og vi gav Ole det med bilafgiften, som …” forsøger han, men bliver afbrudt:

“Ingen er søde nok ved de rigeste, for de skal bare betale alting i hele verden. Men så kan de i hvert fald bare flytte til Schweiz, indtil folk bliver sødere ved dem!”

Vil tælle baglæns fra 100
“Nu tæller jeg baglæns fra 100, og når jeg kommer til 1, så holder jeg vejret, gør jeg så!”

RokokoPosten nåede imidlertid kun at høre Samuelsen tælle til 53, da Ritzau på det tidspunkt rapporterede, at Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, er kravlet op i et meget højt træ et sted i Sønderjylland. Han nægter angiveligt at kravle ned, medmindre han får en grænsebom, tre plejehjem og et nybygget søsterskib til Fregatten Jylland.

RokokoPosten følger begge sager løbende.