Foto: master1305, Bigstock

Foto: master1305, Bigstock

Peter Mortensen fra Birkerød mener, at det er vigtigt at gøre opmærksom på, at mayonnaisen i Føtex’ veganske sandwich ikke er rigtig mayonnaise, og at produktet derfor er fjollet.

“Der er æg i mayonnaise!” råber 43-årige Peter Mortensen fortørnet, mens han knytter sin hånd i afmagt.

Fra et sted bag i køen høres et sagte suk. Klokken er 17.04 i Føtex’ bagerafdeling på Stiholmsvej i Birkerød, og hvad der startede som en helt almindelig tirsdag eftermiddag har udviklet sig i uventet retning.

Bruger oliebaseret mayonnaise
Der plejer nemlig at være vegetariske sandwich i køledisken, men nu er der også veganske sandwich. De adskiller sig fra de vegetariske sandwich ved at indeholde mayonnaise uden æg, og det er helt utilstedeligt, mener Peter Mortensen.

“Det kan godt være, at det ikke påvirker mig, at der er et ekstra produkt på hylderne, men det gør mig stadig enormt sur. Det er jo ikke rigtig mayo,” udtaler han.

Butikschef i den omtalte Føtex, Mark Rosenkrantz Stæhr, sætter pris på kundeengagementet.

“Jeg bliver altid enormt glad, når vores kunder engagerer sig i livlig debat med vores personale. Men … ” begynder han tøvende.

“Altså, i vores CSR-strategi har vi lige udfaset buræg. Vores market access-analyse påpeger, at kunderne vil have økologiske, veganske og glutenfri produkter, så jeg er forvirret over, at Henrik, som hverken er vegetar eller veganer, er imod, at vi bruger oliebaseret mayonnaise i vores veganske sandwich.”

Føtex’ produkt er fjollet
17-årige Emma Thomsen, der står i bagerafdelingen, udtaler til RokokoPosten:

“Hmm.”

Adspurgt om, hvorvidt Peter Mortensen ikke kunne have købt en af de ikke-veganske eller for den sags skyld ikke-vegetariske sandwich, svarer hun “uh-um”, mens hun nikker og kigger ned i sin mobiltelefon.

Peter Mortensen er fortsat rystet over episoden.

“Føtex hævder, at de ikke har nogen planer om at udfase den gode gamle mayonnaise. Endnu. Men derfor er det stadig vigtigt, at de ved, at jeg synes, dette produkt er fjollet,” udtaler han, inden han træder ud på gaden, hvor han øjeblikkeligt geråder ud i en refleksrelateret diskussion med en forbipasserende cyklist.