Foto: Wattanaphob, Bigstock

Foto: Wattanaphob, Bigstock

Efter at en enstemmig tak til flygtninge og indvandrere blev vist i slutningen af Verdens mindste superhelt, har filmskaberne forsøgt at gå den modsatte vej for ikke at fremstå politiserende.

“Ingen tak til: Flygtninge og indvandrere, der absolut ikke har bidraget med noget til det danske samfund. Ja, vi mener jer, muslimer.”

Sådan står der i slutningen af den nye tegnefilm Cirkeline og den kønsopdelte svømmehal, som Dansk Tegnefilm 2 har produceret.

Som titlen antyder, berører filmens indhold også forholdet til ikke-vestlige nytilkomne.

“Filmen handler om, at Cirkeline skal i svømmehallen med sin veninde Khadra, men da de kommer ud fra omklædningsrummet, kan de se, at der står tre mænd i bassinet og snakker. Samtidig er en 16-årig dreng ved at springe ud fra vippen. Khadra vil derfor hjem igen, og det ender med, at hun får overtalt kommunen til at tillade en enkelt eftermiddag om ugen, hvor kun kvinder og piger må være i svømmehallen. Det bliver Cirkeline ked af,” fortæller filmselskabet og tilføjer, at filmen også vil indeholde en scene, hvor Cirkeline nødtvunget iklæder sig en burkini.

Gør Cirkeline ulovlig
Filmen er et resultat af den kritik, som en af selskabets gamle film, nemlig Verdens mindste superhelt fra 2004, har mødt i løbet af de sidste par dage. Denne film kan ses på dr.dk og ender med følgende tekst: “Tak til: Alle flygtninge og indvandrere, der har beriget det danske samfund.”

Disse ord fik blandt andet en bruger på Uriasposten, TomXx, til at forlange, at både Dansk Tegnefilm 2 og Danmarks Radio skulle lukkes, mens samtlige kortfilm med Cirkeline skulle slettes fra arkiverne. Den velkendte pige med det store smil og den prikkede kjole skulle dernæst gøres ulovlig, på samme måde som hagekorset er forbudt i Tyskland, mente TomXx.

“Det var en ret skarp kritik, og mange andre fulgte jo trop. Det fik os til at tænke os om, for måske havde vi været alt for politiserende dengang i 2004,” lyder det fra en talsmand fra Dansk Tegnefilm 2, der tilføjer, at selskabet overvejer endnu en kortfilm, hvor den onde sigøjnerkonge Rottekovic stjæler Cirkelines tændstikæske, fordi han ikke er blevet udvist i tide.