Foto: Ksenus, Pixabay

Foto: Ksenus, Pixabay

I den forgange uge blev Danmark ifølge flere medier ramt af minusgrader fra Sibirien. Marie Krarup anfægter dog, at Danmark blev ramt af frost og placerer ansvaret hos NATO.

I flere medier har man kunnet læse om, hvordan sibirisk kulde bredte sig over Danmark i uge seks.

Men nu anfægter Dansk Folkepartis forsvarsordfører Marie Krarup den udlægning. Hun mener, at der er tale om endnu et udtryk for en overdrevent negativ indstilling til Rusland i medierne.

Sibirisk kulde er fake news
“I lyset af den spændte situation, hvor fake news hærger overalt og Rusland bliver holdt ansvarlig for de mest absurde ting, vil jeg kraftigt advare mod at tage ubekræftede medieforlydender om ‘sibirisk kulde’ alvorligt. Hvis der endelig var en sådan kulde, ville det udelukkende være en reaktion på NATOs urimelige provokationer.” siger hun og uddyber:

“Selv hælder jeg mest til teorien om, at den sidste uge faktisk var præget af en højst uventet varmebølge, og det ærgrer mig egentlig lidt. For hvis Putin havde sendt minusgrader ind over Vesteuropa, ville det have været et glimrende eksempel på Kremls ønske om realpolitisk og klogt at nedkøle en ophedet situation, som NATOs urimelige reaktioner har fremprovokeret.”

Thranholm: Muslimerne står bag
Også debattør og journalist Iben Thranholm har blandet sig i debatten. Hun mener dog ikke, at ansvaret for kulden skal placeres hos NATO. Men hun mener heller ikke, at Rusland står bag.

“Der er ingen tvivl om, at kulden er udtryk for en muslimsk invasion. Vi har at gøre med ekstreme minusgrader, som kun kan komme et sted fra: den barbariske religion islam. Som bekendt dyrker muslimerne halvmånen som symbol, og alle ved, at det er koldt, når månen er fremme,” siger hun og tilføjer, at hun finder det ekstremt uansvarligt, at løgnepressen slet ikke inddrager dette perspektiv.

Det Konservative Folkepartis forsvarsordfører Rasmus Jarlov mener dog ikke, der er nogen tvivl om, at Vladimir Putin står bag de ekstraordinært lave temperaturer.

“Naturligvis bærer Putin ansvaret for den slags klimatiske offensiver mod dansk territorium. Når selv apolitiske meteorologer uden antydning af tvivl kan placere dens ophav i Rusland, giver den diskussion ingen mening. Men OK, jeg vil da ikke afvise, at muslimerne bærer i hvert fald en lille del af ansvaret,” siger han til RokokoPosten.