Foto: Vadarshop, Bigstock

Foto: Vadarshop, Bigstock

Menneskehedens kultur er uforenelig med universelle værdier, mener formanden for De Forenede Planeter. Han anbefaler udslettelse trods protester om, at de fleste mennesker ikke er sådan.

“Jeg ved godt, at det ikke er de fleste, der er sådan. Men vi er nødt til at være forsigtige.”

Sådan lyder det fra formanden for De Forenede Planeter (FP), Chiropeides N9, der netop har stillet et forslag om, at samtlige medlemmer af jordboarten homo sapiens skal udryddes. Der er nemlig tale om nogle særdeles primitive og voldelige skabninger, som både ødelægger eksistensgrundlaget på planeten Jorden og opfører sig truende over for udviklede civilisationer.

De er ikke allesammen sådan
Det er dog ikke alle medlemmer af FP, der bifalder beslutningen om at udslette menneskeheden. Pukkelhvalen Gracie, der stammer fra samme planet som homo sapiens, er blandt kritikerne.

“Der er næppe tvivl om, at mennesker forvolder megen skade. Det er dog også vigtigt at huske, at det er et mindretal af dem, der er sådan. Langt de fleste er faktisk fredelige,” siger hun.

Gracie tilføjer, at hun og hendes partner, George, ville være døde, hvis det ikke var for mennesket.

“Det var en besætning primært bestående af mennesker, der for ti år siden besluttede sig for at sætte livet på spil for at redde os,” siger hun og tilføjer, at disse mennesker gik så vidt som til at rejse 300 år tilbage i tiden for George og Gracies skyld.

Egoistiske motiver
Hun mener derfor, at hun har ballast bag sin vurdering:

“Jeg har set menneskeheden, som den var i 1980’erne, og som den har været gennem de sidste ti år. Der er helt klart sket forbedringer, og jeg synes, det er vigtigt, at vi ikke bare reagerer med frygt, fordi arten virker barbarisk. Ofte er det højtudviklede civilisationer, der bliver bange, bare fordi menneskenes civilisation er primitiv og dermed svær at forstå.”

Chiropeides N9 mener dog, at Gracie er naiv.

“Menneskene handler altid ud fra egoistiske motiver. Det ligger dybt i deres natur, at de skal videreføre deres art, koste hvad det vil. Og desværre er deres kultur uforenelig med de universelle værdier, så selvom flertallet måske er fredelige, så udgør de alligevel en latent fare,” slutter han.