Foto: Michael Vadon, Wikipedia

Foto: Michael Vadon, Wikipedia

En satirikergruppe indrømmer, at Donald Trump er en amatørskuespiller fra Aalborg, som skulle parodiere en defekt politisk kultur. Men eksperimentet er gået galt og har vist sig umuligt at stoppe.

“Vi tænkte, at det kunne være sjovt at lave en slags ironisk film, hvor man udvisker grænsen mellem virkelighed, mediesatire og parodi. Lidt ligesom de der belastende falske nyheder eller Borat, blot med en falsk politiker i stedet for,” forklarer en dansk satiriker, der ønsker at være anonym, men hedder Rane Bisgaard.

For RokokoPosten kan i dag afsløre, at det mest højspændte valgdrama på den internationale scene i mange år startede med fire venner, der havde en idé om at lave en politisk-satirisk dokumentarfilm om den amerikanske valgkamp.

Skulle fable om penis
Derfor fik de opstillet den pensionerede dansk-amerikanske amatørskuespiller Richard Floss, som skulle udgive sig for at være bindegal forretningsmand, til posten som amerikansk præsident.

“Vi havde det så sjovt med at finde på vanvittige holdninger og stunts til Richard. Efter at have røget joints og hørt Pink Floyd blev vi eksempelvis enige om, at han skulle kræve en gigantisk mur og umotiveret begynde at fable om sin penis under valgdebatter,” siger Rane Bisgaard.

Men der gik ikke længe, inden forsøget kom fuldstændig ud af kontrol, og opbakningen til den falske kandidat voksede eksplosivt.

“Vi ønskede jo ikke at få nogen valgt, men blot lave en lille dokumentar til Sundance (filmfestival, red.),” siger han.

Umuligt at stoppe
For at afværge en mulig valgsejr har satirikerne ladet den falske kandidat sige stadig mere vanvittige ting, som de mente, ville gøre ham øjeblikkeligt uvalgbar.

“Vi har virkelig gjort alt, vi kan komme på, for at gøre manden upopulær. Vi har ladet ham opfordre russere til hacking, skælde ud på babyer og gøre grin med spastisk lammede journalister, men alt sammen uden held.”

I et sidste desperat forsøg på at tabe har den falske kandidat derfor insinueret, at hans tilhængere bør myrde modkandidaten. Om det vil sikre nederlaget, ved ingen dog endnu.

“Vi krydser alt, hvad krydses kan. Men hvis det ikke virker, er vores absolut sidste våben at få ham til at dræbe en kanin med en cykelpumpe,” siger en tydeligvis desperat Rane Bisgaard.