Foto: Wavebreak Media Ltd, Bigstock

Foto: Wavebreak Media Ltd, Bigstock

Fremover er det ikke kun de rigeste, der får lov at betale en ekstra høj skat. Alle, der betaler skat med glæde, skal nemlig have lov at betale topskat. Tiltaget sker for at øge kundetilfredsheden, og SKATs ledelse forventer mærkbare resultater.

“Det er synd, at folk, der betaler deres skat med glæde, ikke kan komme til at betale mere, bare fordi de har en lav eller middelmådig indkomst.”

Sådan lyder rationalet bag et nyt tiltag, som skal øge kundernes tilfredshed med SKAT. Fra første maj i år bliver det derfor muligt for alle at betale topskat – eller mere endnu.

“Vi har i første omgang noteret os alle, der offentligt har erklæret, at de betaler deres skat med glæde. De vil modtage en besked i deres digitale postkasse om, at deres trækprocent hæves, og så behøver de ikke foretage sig yderligere,” siger en tydelig stolt Karin Bergen, der er konstitueret direktør for SKATs kundeservice.

Let at anmode om forhøjelse
For andre, der er gået mere stille med dørene med deres glæde ved at betale skat, bliver det let at anmode om en forhøjelse af trækprocenten. Det kræver blot, at man logger på SKATs selvbetjening.

“Vi har lavet et nyt menupunkt, hvor man kan vælge, hvor mange procent, man vil øge sin trækprocent. Vi forventer, at det er implementeret umiddelbart efter påske, så man kan få glæde af den højere skat allerede fra start den første maj,” siger Karin Bergen.

SKAT vil dog føre løbende kontrol med indtastningerne, så ingen kommer til at betale over evne.

“Det kan selvfølgelig virke uretfærdigt, at vi ikke bare lader en kontanthjælpsmodtager betale 75 % i SKAT, men vi har også et socialt ansvar. Uanset, hvor højt du elsker at betale skat, er du nødt til først og fremmest at kunne betale dine regninger,” siger kundeservicechefen.

Ikke muligt at betale mindre
Med de nye muligheder kunne man forestille sig, at danskere, der er trætte af at betale skat, kunne sænke deres trækprocent. Men det kommer ikke til at ske foreløbigt.

“Nej, jeg må indrømme, at den tanke ikke har strejfet os. Men det er da en spændende idé. Den vil jeg skrive mig bag øret. Jeg har dog svært ved at forestille mig, at nogen virkelig ville blive mere tilfredse af at betale mindre, end de gør nu,” slutter Karin Bergen.