Foto: Monkeybusinessimages, Bigstock

Foto: Monkeybusinessimages, Bigstock

Den patriarkalske og kvindeundertrykkende kultur i muslimske miljøer skal have modspil fra friske, unge piger, der er klar på at swipe til højre, mener Dansk Folkepartis integrationsordfører.

“Hej lækre fyre, jeg hedder Ilham og er frisk på lidt af hvert. Kan lide gåture i parken, shawarma, mojitos og romantiske mænd. Danskere, arabere, somaliere, swipe alle til højre, inshallah!”

Sådan forestiller Martin Henriksen (DF) sig, at en profiltekst fra en ung kvinde med muslimsk baggrund kunne se ud, hvis flere af dem begyndte at bruge datingappen Tinder. Og det bør de gøre for at hjælpe integrationen på vej.

Patriarkalsk kultur
“Jeg har ladet mig fortælle, at langt de fleste piger på Tinder er etnisk danske, lyshårede og med danske navne som Anne, Sofie, Ditte og hende der Stephanie, som ikke engang gad at … Nå, men det er i hvert fald et problem, at muslimske piger ikke interagerer med det danske samfund som alle andre på deres alder,” siger integrationsordføreren og uddyber, at manglen på muslimske Tinder-kvinder tyder på en patriarkalsk kultur i disse miljøer:

“Vi ved jo, at fædrene holder pigerne hjemme og ikke giver dem lov til at have kærester. Så er det da klart, at de heller ikke må have Tinder-profiler, som deres voldelige fætre og brødre kan opdage. Der skal vi som samfund sige klart og tydeligt: Vi vil ikke tolerere, at smukke, unge kvinder ikke får lov at vise sig frem på Tinder.”

Har selv Tinder-profil
Martin Henriksen har endnu ikke besluttet, om medlemskab af Tinder skal være obligatorisk for ugifte kvinder med muslimsk baggrund. I første omgang handler det om at sende et signal.

“Hvor er vi henne, hvis vi i et frit, demokratisk og frisindet land som Danmark ikke må se disse tiltalende unge Fatimaer og Imaner og Nafisaer? Hvis ikke vi må se billeder af dem ved stranden eller i en stram top eller måske i gang med at … Nå, jeg synes i hvert fald, det er vigtigt at tage debatten,” slutter Martin Henriksen og tilføjer, at han selv har en Tinder-profil, som han anvender i researchøjemed til politisk arbejde.